Socialistische Partij

Vragen over TOP-Oss

18-08-2008 * Oss, 14-8-2008

Ex artikel 41 vragen betreffende TOP aan burgemeester Klitsie & wethouder Van Loon

De afgelopen weken is voetbalclub TOP veelvuldig in het nieuws geweest. Er bereikten ons berichten over een mogelijke naamsverandering van de club en een naamsverandering van het stadion. Daarnaast zou de naam Oss op het shirt komen en er wordt gesproken over het oprichten van een BV.

Voetbalvereniging TOP bestaat al 80 jaar en is daarmee een onderdeel van de Osse geschiedenis. In al die jaren heeft de club hoogtepunten meegemaakt maar natuurlijk ook periodes dat het minder ging, maar de naam TOP is blijven bestaan. In onze ogen moet dat zo blijven en als er al sprake moet zijn van een naamsverandering zullen de leden van TOP daar zelf over moeten beslissen.

TOP heeft ook een relatie met de gemeente Oss doordat de gemeente leningen heeft verstrekt aan TOP en natuurlijk ook via het project Talentencampus waar zowel TOP als de gemeente, naast anderen, partij in is.

Omdat de berichten in de media niet op alle punten even duidelijk waren hebben wij de volgende vragen aan u:


1. Bent u met ons van mening dat als er al sprake moet zijn van een naamswijziging van de club de leden daar een beslissende stem in moeten hebben?


2. Is er met u overleg geweest over de shirtreclame "Wonen in Oss" en wat hield dit overleg in?


3. Is er over de shirtreclame een contract gesloten? Waarom wel of waarom niet?


4. Klopt het dat Oss niets betaalt voor de shirtreclame en blijft dat ook komende jaren zo?


5. Is er met u overleg geweest over het mogelijk oprichten van een BV? En zo ja wat hield dat overleg in?


6. Kan het zo zijn dat, als TOP een BV wordt, er nieuwe risico's ontstaan voor de gemeente i.v.m het terugbetalen van de leningen in het geval dat de BV failliet zou gaan? En zo ja wat zouden die risico's kunnen zijn en hoe denkt u die dan te ontlopen?


7. Zijn er mogelijk gevolgen voor het project Talentencampus in het geval TOP een BV wordt? En zo ja welke gevolgen?


8. Wanneer deze ontwikkelingen ( naam stadion, naamsverandering TopOss, andere clubkleuren, andere organisatie) doorgaan, blijft de amateur-tak s.v. TOP dan wel verzekerd van een eigen plek in het stadion, zeker wanneer zij dat zelf graag willen?

Namens de fractie van de SP,

Henk van Schijndel