Sustainable Dance Club


SITE2F7 FESTIVAL - 22 augustus 2008 19.00 - 24.00 uur

ALMERE, 20080814 -- Think global, dance local. Sustainable Dance Club is een gloednieuwe manier van clubbing. De eerste Sustainable Dance Club ter wereld opent later dit jaar in Rotterdam, maar onder Museum De Paviljoens is tijdens het SITE2F7 FESTIVAL in Almere al een preview te beleven. Met dj's Edo Salgado en Kareem Raihini.

Sustainable Dance Club is een nieuw manier van clubbing waarbij de energie van de clubgangers nodig is om een flitsende club te maken. Door een combinatie van hypermoderne techniek en vormgeving geeft de Sustainable Dance Club een nieuwe impuls aan een duurzame lifestyle.
Sustainable Dance Club exclusief in Almere op vrijdag 22 augustus van 19.00 - 24.00 uur op SITE2F7 FESTIVAL.

Duurzaam clubben
Uitgaan in een trendy club en je goed voelen omdat je op een positieve manier bijdraagt aan het milieu zoals het genereren van electriciteit door te dansen en het gebruiken van afval voor decoratie. Dat is het uitgangspunt voor de Sustainable Dance Club.
Het belangrijkste onderdeel van Sustainable Dance Club is de dansvloer die energie genereert.
Sustainable Dance Club werd ontwikkeld door de Rotterdamse organisaties Enviu - innovators in sustainability en Döll - Atelier voor Bouwkunst. Het uitgangspunt van
De eerste Sustainable Dance Club wereldwijd wordt geopend in september in Rotterdam in het voormalige Nighttown onder de naam WATT.

Dance and Shake to Future Roots in Boogie Wonderland!
Tijdens de Sustainable Dance Club in Almere zullen de bekende dj's Edo Salgado en Kareem Raihini draaien. Zij draaien ondermeer bij Dance Valley, Mysteryland, Panama en Teleskope Club 11.
In de Sustainable Dance Club worden bijzondere cocktails geserveerd door NixMixMee. Denk daarbij aan Yuzu Vodka (japanse limoen geinfuseerd op vodka) of Overtone Seed (met peer, chia, ginger-ale en physalis).

SITE2F7 FESTIVAL
SITE2F7 is een lifestyle festival op de groene zone tussen de Cinemadreef en de spoorlijn, het Stadsweteringpad en de Charlie Chaplinweg. Van donderdag 21 augustus tot en met zondag 24 augustus laten bewoners, studenten, kunstenaars en biologen de potentie zien van het gebied 2F7: het laatste ongeplande plekje in het stadshart van Almere. De Sustainable Dance Club en de cocktailbar van NxMixMee zijn twee van de onderdelen van het festival.
SITE2F7 FESTIVAL wordt georganiseerd door Museum De Paviljoens samen met vele anderen van binnen en buiten Almere. SITE2F7 FESTIVAL laat 4 dagen lang de mogelijkheden en kansen van 2F7 zien, de enige nog ongeplande en ruim 13 hectare grote open plek midden in het centrum van Almere. Met SITE2F7 wordt deze markante plek in het stadscentrum van Almere voor het eerst in kaart gebracht en ontsloten voor publiek.

Waar - SITE2F7, Cinemadreef / Stadsweteringpad / Charlie Chaplinweg
Wanneer - vrijdag 22 augustus, 19.00 - 24.00 uur
DJ's - Edo Salgado & Kareem Raihani
Wat kost het - Toegang gratis, drinken, eten en snacken voor een vriendelijke prijs.





Ingezonden persbericht / Museum De Paviljoens