'De soppas': Combinatie van huishoudelijke hulp en oppas


ENSCHEDE, 20080814 -- Een soppas is een nieuwe combinatie van twee lang bekende werkzaamheden, de huishoudelijke hulp en de oppas. De soppas voorziet in een grote behoefte die er bestaat nu ons land steeds meer tweeverdieners kent. Vanaf deze maand is op www.soppas.nl voor alle regio's in (ge)heel Nederland een zogenaamde soppas aan te vragen.

Het feit dat er in Nederland vraag is naar huishoudelijke hulpen is geen nieuws. Ook de behoefte aan kinderopvang of oppas is regelmatig in het nieuws. De vraag om beide diensten te combineren is echter wel nieuw. Het idee voor de soppas is ontstaan doordat er op www.ikzoekhuishoudelijkehulp.nl meerdere aanvragen binnen kwamen waarin gevraagd werd om een schoonmaakhulp die ook op de kinderen passen kan.
Vanaf deze maand is op www.soppas.nl voor alle regio's in (ge)heel Nederland een zogenaamde soppas aan te vragen. De soppas is zowel qua naam als qua functie een combinatie van een oppas en een huishoudelijke hulp. De huishoudelijke hulp is normaal niet aangenomen voor de opvang van kinderen. Een ouderwetse oppas wordt veelal per uur betaald, zelfs als de kinderen op bed liggen en de oppas TV kijkt. Om dit te voorkomen biedt de soppas de oplossing:

Als de soppas het rustig heeft omdat de kinderen aan het spelen of aan het slapen zijn, dan komt de soppas toe aan de huishoudelijke taken zoals het schoonmaken van het huis of bijvoorbeeld het soppen van de vloer, het strijken, stofzuigen, stof afnemen of ramen lappen.
Er is voldoende animo onder werkzoekenden om soppas te worden. Er is dus een goede basis voor dit concept dat nu enkele weken online is.

Afzender: Korné Pot, korne@almexx.nl of 088 430 30 02





Ingezonden persbericht