Gemeente Den Haag

Verkeersmaatregelen rond 29ste Vuurwerkfestival

Donderdag 14 tot en met zaterdag 16 augustus vindt voor de 29ste keer het vuurwerkfestival aan de boulevard van Scheveningen plaats. Vanwege de te verwachten verkeersdrukte worden extra verkeersmaatregelen getroffen.

Tijdens het festival vinden iedere avond twee vuurwerkshows plaats: om 22.00 en om 23.00 uur.

Bezoekers wordt aangeraden met het openbaar vervoer of (brom)fiets naar Scheveningen te komen.

Openbaar vervoer
Scheveningen is uitstekend bereikbaar met tram 1, 9, 11 en de bussen 21, 22 en 23. In de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag rijden deze lijnen tijdens het festival tot 01.00 uur s nachts vanaf Scheveningen Noorderstrand en Scheveningen Haven. Wanneer dat nodig is, wordt op vrijdag- 15 en zaterdagavond 16 augustus extra materieel ingezet. Zie hiervoor www.htm.net.

Bij grote drukte rijdt buslijn 23 op de Van Alkemadelaan om via de route Wassenaarseweg - Van Hogenhoucklaan - Waalsdorperweg - Van Alkemadelaan - Scheveningen. Bij extreme drukte rijdt bus 23 om via de Van Hogenhoucklaan - Waalsdorperweg - Hubertusviaduct - Madurodam - Plesmanweg -Badhuisweg - Scheveningen.

(Brom)fietsen
Fietsen en bromfietsen kunnen gestald worden bij de stallingen van Biesieklette op het Palaceplein, aan de Strandweg (bij museum Beelden aan Zee) en de boulevard Scheveningen (bij Carlton Beach). De stallingen van Biesieklette zijn tijdens het festival geopend tot uiterlijk 03.00 uur s nachts.

Taxis
Tijdens het vuurwerkfestival wordt er een extra opstelplaats voor taxis gecreëerd. De extra taxis staan op het Palaceplein tegenover de taxistandplaats op de Gevers Deynootweg.

Bereikbaarheid
Om de veiligheid te bewaken en om verkeersopstoppingen zoveel mogelijk te voorkomen, worden de volgende verkeersmaatregelen getroffen:

Autoverkeer richting Scheveningen
De Badhuisweg wordt in de richting van Scheveningen, vanaf de Pompstationsweg en de nieuwe Parklaan, afgesloten voor het autoverkeer. Ook de Strandweg (boulevard) wordt vanaf 21.00 uur in beide richtingen afgesloten voor verkeer (vanaf de Scheveningseslag tot de Vissershavenweg).

Enkele aanvoerroutes richting Scheveningen kunnen bij te grote drukte, op basis van waarnemingen, worden afgesloten voor verkeer. Het gaat om de volgende routes:


- Gevers Deynootweg / Zwolsestraat richting Zwarte Pad


- Van Alkemadelaan / Waalsdorperweg


- Nieuwe Parklaan / Plesmanweg richting Scheveningen


- Westduinweg linksaf naar Schokkerweg


- Scheveningseweg / Duinstraat richting Jurriaan Kokstraat

Autoverkeer richting Den Haag
Na afloop van de vuurwerksessies, kunnen bij te grote drukte enkele afvoerroutes richting Den Haag worden afgesloten voor verkeer. Het gaat om de volgende routes:


- Gevers Deynootweg / Zwolsestraat richting Kurhausweg


- Gevers Deynootweg / Scheveningseslag richting Kurhausweg


- Westduinweg / Schokkerweg, linksaf richting Duinstraat


- Westduinweg / Zeesluisweg, linksaf richting Duinstraat

Parkeren
Bezoekers van het vuurwerkfestival die toch per auto komen, wordt aangeraden de auto elders in de stad te parkeren en hun weg te vervolgen met het openbaar vervoer. Daarnaast kunnen bezoekers gebruik maken van de parkeergarages en gelegenheden in Scheveningen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de het vuurwerkfestival en de verkeersmaatregelen kunt u kijken op www.vuurwerkscheveningen.nl en www.denhaag.nl/bereikbaarheid.