Nieuwe website over preventie in de thuiszorg


WOERDEN, 20080814 -- Op de nieuwe site www.preventiethuiszorg.nl kunnen gezondheidsprofessionals terecht voor beknopte informatie over preventiethema's en interventies die binnen de thuiszorg (kunnen) worden uitgevoerd.

De ingrijpende wijziging in financiering van de thuiszorgpreventie betekent een uitdaging. Thuiszorginstellingen moeten samenwerken maar ook gaan concurreren en de potentiële financiers letten meer op de kwaliteit. De kracht van preventie in de thuiszorg die er al van nature al is, moet worden versterkt en meer zichtbaar worden om in deze nieuwe `markt' optimaal inzetbaar te zijn. Daarom is deze website ontwikkeld.

Thema's en interventies
Preventiethuiszorg.nl ondersteunt bij het ontwerpen en voorbereiden van activiteiten in de thuiszorg met als doel de kwaliteit van preventie en gezondheidsbevordering in de thuiszorg te verhogen. De website geeft inhoudelijke informatie over dertien preventiethema's en interventies die in de thuiszorg worden uitgevoerd. Over elk thema wordt informatie gegeven met bijbehorende interventies. De website wordt regelmatig geactualiseerd met nieuwe thema's en interventies.

PreventieKracht Thuiszorg
De website is ontwikkeld door het NIGZ. Het NIGZ werkt op deze manier mee aan de doelstelling van het ZonMw-programma PreventieKracht Thuiszorg. Dit programma richt zich op het bevorderen van (kosten)effectieve uitvoering van preventie en gezondheidsbevordering bij thuiszorgorganisaties, op de versterking van de verbinding tussen preventie en zorg en op het bevorderen van de samenwerking tussen thuiszorgorganisaties en andere (lokale) partijen.