Gemeente Dongeradeel

Burgerjaarverslag


---

Informatieavond schouwsloten

Wetterskip Fryslân heeft nieuwe kaarten gemaakt met alle schouwsloten in Friesland en het Groninger Westerkwartier. Er zijn nieuwe schouwsloten aangewezen, sommige andere zijn vervallen. Schouwsloten zijn belangrijk voor het aan- en afvoeren én voor het opvangen van water. Eigenaren van de aangrenzende percelen moeten de schouwsloten daarom goed schoonhouden. Wetterskip Fryslân controleert dit ieder jaar in de herfst. Sommige sloten worden extra gecontroleerd in de zomer. Het is belangrijk dat iedereen weet of zijn/haar sloot een schouwsloot is. Dit jaar wordt ook de diepte van alle schouwsloten in uw gebied (zie kaartje) gecontroleerd. Daarom is er een:

Informatieavond op donderdag 14 augustus 2008 om 20.00 uur

Dorpshuis De Terp, Doktersfiif 22 in Oosternijkerk

De informatieavond gaat over de nieuwe kaarten met schouwsloten én over het controleren van de diepte van schouwsloten. U krijgt uitleg over baggeren, de regels die daarbij gelden en de controle door Wetterskip Fryslân. U kunt de gedetailleerde nieuwe kaarten bekijken van de schouwsloten in uw gebied. Er is ook veel ruimte voor vragen. U bent van harte welkom!

Wat gaat er veranderen?
Op de nieuwe kaarten staan enkele nieuwe schouwsloten, sommige andere zijn vervallen. Tot en met 2 september 2008 liggen de kaarten ter inzage bij het waterschapskantoor aan de Harlingerstraatweg 113 in Leeuwarden én bij uw gemeente. Bent u het niet eens met de aanwijzing van een schouwsloot? Dan kunt tot en met 2 september 2008 schriftelijk een zienswijze indienen bij Wetterskip Fryslân. In oktober 2008 worden de nieuwe kaarten vastgesteld. Vanaf dan geldt de onderhoudsplicht.

Controle diepte schouwsloten
Wetterskip Fryslân controleert vanaf 1 november 2008 of de schouwsloten goed schoon zijn. Dit jaar wordt in uw gebied (zie kaartje) óók gecontroleerd of de schouwsloten diep genoeg zijn. Dat is belangrijk voor een goede doorstroom en opvang van het water. Is een schouwsloot niet diep genoeg? Dan moet de eigenaar van het aangrenzende perceel daar alsnog voor zorgen.

Meer informatie?
Op de website www.wetterskipfryslan.nl/schouw staat meer informatie. Heeft u vragen over de informatieavond? Dan kunt u bellen met Wetterskip Fryslân, Baukje de Boer, tel. 058 - 2922 222.