ProRail

Persbericht

07-08-2008

Kris Kras (TV Oost) belicht Hanzelijn Oude Land op donderdag 14 augustus

Kris Kras, de programmaserie van TV Oost over mobiliteit en transport in Overijssel besteedt donderdag 14 augustus de gehele uitzending aan de aanleg van de Hanzelijn in het Oude Land, Drontermeer - Zwolle. Presentator André van der Zee laat zich door projectmanager Jaap Balkenende en voorlichter Joost Mulder van ProRail uitgebreid informeren over de laatste ontwikkelingen rondom de nieuwe spoorlijn op Overijssels grondgebied. Samen bezoeken zij onder andere de bouwlocatie bij het nieuwe station Kampen Zuid en de tunnel onder het Drontermeer.

Kris Kras is om 16.20 uur te zien op TV Oost en wordt daarna herhaald om 17.20 uur, 19.20 uur en 21.31 uur en op de internetsite van RTV Oost, uitzending gemist.

Kris Kras

Programmaserie over mobiliteit en transport in Overijssel. Presentator André van der Zee doorkruist de provincie en besteedt aandacht aan alles wat met vervoer te maken heeft, of dat nu over de weg, het water, het spoor of door de lucht plaatsvindt. Hij stelt zich daarbij op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en bezoekt knelpunten en plaatsen waar de verkeerssituatie ter discussie staat.

Hanzelijn

ProRail bouwt een nieuwe spoorlijn tussen Lelystad en Zwolle: de Hanzelijn. Vanaf december 2012 duurt een treinreis tussen beide steden slechts dertig minuten. Zodoende komen het noorden en noordoosten van Nederland in reistijd veel dichter bij de Randstad te liggen. Ook zorgt de Hanzelijn voor minder drukte op de Gooilijn en de Veluwelijn. Langs de Hanzelijn verrijzen nieuwe stations in Dronten en Kampen en wordt station Lelystad aangepast. Het tracé krijgt bovendien een nieuwe brug over de IJssel tussen Hattem en Zwolle en een tunnel onder het Drontermeer tussen Kampen en Dronten.