Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 14 augustus

Fryslân, 14-08-2008 o Politieberichten van woensdag 13 augustus 07.00 uur t/m donderdag 14 augustus 07.00 uur

Workum: politie onderzoekt diefstal bestelauto

De politie onderzoekt de diefstal van een gele Mercedes bestelauto met kenteken 83-VP-HK. De bestelauto werd in de nacht van dinsdag op woensdag voor een woning aan de Bascohof weggenomen. De 25-jarige eigenaar uit Workum deed aangifte.

Sneek: politie onderzoekt diefstal uit boot

De politie onderzoekt de diefstal uit een boot die in de jachthaven aan de Selfhelpweg lag. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men de boot binnen via een openstaand raam. Via een openstaand raam kon men een portemonnee pakken met daarin een groot geldbedrag. Een 39-jarige inwoner van Lochem deed aangifte.

Vlieland: politie onderzoekt diefstal uit woning

De politie onderzoekt de diefstal van een laptop uit een woning aan de Dorpsstraat. In de nacht van dinsdag op woensdag kon men binnen komen via een niet afgesloten deur. Eenmaal binnen werd de laptop weggenomen. Een 58-jarige inwoner van Vlieland deed aangifte.

Rottevalle: politie onderzoekt diefstal koper

De politie onderzoekt de diefstal van de koper vanaf het dak van een horecagelegenheid aan de Bildreed. In de nacht van dinsdag op woensdag klom men op het dak om vervolgens 14 meter aan koper weg te knippen. Namens het gedupeerde horecabedrijf deed een 31-jarige inwoner van Drachten aangifte.

Leeuwarden: motorrijder gewond na eenzijdig ongeval

De politie heeft woensdagochtend op de Julianastraat een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 48-jarige motorrijder uit Grou gewond raakte. De bestuurder raakte in onbalans met zijn motor en kwam ten val. Het slachtoffer ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad.

Ureterp: snelheidscontrole

De politie heeft woensdag van 11.00 uur tot 12.30 uur een snelheidscontrole met de lasergun gehouden op De Feart. Tijdens de controle passeerden 100 voertuigen, waarvan vijf bestuurders sneller reden dan de toegestane 60 kilometer per uur. De hoogst gemeten snelheid was 93 kilometer per uur. Alle overtreders hebben een bekeuring gekregen.

Garyp N31: automobilist gewond na eenzijdig ongeval

De politie heeft woensdagmiddag op de Waldwei (N31) nabij Garyp een eenzijdig ongeval afgehandeld, waarbij een 49-jarige automobilist uit Drachten gewond raakte. De bestuurder verloor de controle over zijn stuur toen hij vermoedelijk met één van de wielen in de berm terechtkwam. Na een stuurcorrectie schoot de Drachtster met zijn auto van het talud naar beneden in een sloot. Het slachtoffer werd ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Sneek: man onder invloed veroorzaakt aanrijding

De politie heeft woensdagmiddag een 25-jarige man uit Sneek betrapt op het rijden onder invloed. Hij reed met zijn personenauto over de Singel, komende vanuit de richting van de waterpoort. Hij had niet in de gaten dat een auto voor hem, bestuurd door een 26-jarige man uit Breda, afremde en botste er achterop. De Sneker bleek onder invloed van alcohol. Aan het bureau blies hij 485 ug/l. Ook bleek dat hij geen rijbewijs had. Hij kreeg een rijverbod en er wordt proces-verbaal opgemaakt. Mogelijk had hij de auto zonder toestemming van de eigenaar meegenomen. Dan zou hij zich ook schuldig gemaakt hebben aan joyriding.

De politie stelt daar nog een onderzoek naar in.

Wijnjewoude: bromfietser gewond door val

De politie heeft woensdagmiddag hulp verleend bij een eenzijdig ongeval waarbij een 51-jarige bromfietser uit Drachten gewond raakte. De man verloor in een bocht van de Opperhaudmare de controle over het stuur en ging onderuit. Hij is met letsel aan borstkas en hand overgebracht naar het ziekenhuis.

Haskerdijken: aanrijding met letsel

De politie heeft woensdagmiddag een aanrijding op de A32 tussen twee personenautos onderzocht. Een 54-jarige vrouw uit Leeuwarden reed ri9chting Akkrum en moest afremmen in verband met filevorming. Achter haar reed een 21-jarige vrouw uit Tersoa, die dat kennelijk te laat in de gaten had. Ze botste op haar voorgangster. Toen de vrouw uit Tersoal uitstapte, raakte ze buiten kennis. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.