Gemeente Alkemade


Bibliobus blijft ook in 2009 rijden


14-08-2008

Ook na 1 januari 2009 blijft de Bibliobus rijden in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Nieuwkoop en Rijnwoude. Met ingang van 1 januari 2009 voert Karmac Bibliotheek Service de Bibliobus dienstverlening namelijk uit in opdracht van de stichting Bibliotheek Rijn en Venen.

Zij nemen de taak over van ProBiblio, die zich door het stopzetten van de provinciale subsidies genoodzaakt zag de tarieven fors te gaan verhogen. Voor verschillende gemeenten zouden deze extra kosten niet op te brengen zijn en daarom leek beëindiging van de bibliotheekvoorziening onvermijdelijk. Vanaf 1 januari 2009 gaat Karmac deze dienst echter verlenen. Karmac en de Bibliotheek Rijn en Venen stellen in nauw overleg de collectie en dienstverlening samen. Activiteiten op het gebied van promotie en leesbevordering worden ook gezamenlijk ondernomen, zodat bibliobus en bibliotheek elkaar versterken. Beide willen op termijn ook een onderzoekstraject starten naar de mogelijkheden voor uitbreiding van het voorzieningenniveau in de bibliobussen ter ondersteuning van de kleine kernen in de regio. Goed nieuws voor de inwoners van het toekomstige Kaag en Braassem dus!

Zomerstilstand Bibliobus 2008
De Bibliobussen staan in de zomer twee weken stil voor groot onderhoud. Hieronder kunt u zien wanneer de bus niet op uw standplaats komt.

Alkemade
Rijpwetering Niet op maandag 18 augustus

U kunt uiteraard gebruik maken van de bibliobus op andere standplaatsen. Zie hiervoor de website van de bibliobus: www.bibliobussen.net. Met vragen kunt u contact opnemen met de gemeente, mevrouw Schouten, tel. (071) 332 72 59 of e-mail v.schouten@gemeentealkemade.nl.