Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 14-08-2008

Lichtgewonde bij aanrijding A-32

MEPPEL Op de A-32 bij Meppel belandde woensdagmorgen een personenauto in de middenberm. De 43 jarige bestuurster uit Meppel raakte licht gewond en is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel. De vrouw reed vanaf een invoegstrook de rijbaan op. Daarna ging ze naar de linkerrijstrook, kennelijk met de bedoeling een voor haar rijdende vrachtwagen in te halen. Ze had echter niet gezien dat op deze linkerrijstrook een truck met oplegger al begonnen was met het inhalen van de vrachtwagen. De vrouw botste met haar auto tegen de rechtervoorkant van de truck. De auto draaide voor de truck langs, raakte de vangrail en daarna weer de linkerkant van de oplegger om uiteindelijk in de middenberm tot stilstand te komen. (08-162079)

Wielrenner raakt boom

ROLDE Op de Gieterstraat in Rolde botste woensdagavond een wielrenner tegen een boom. De 42 jarige man uit Assen raakte met zijn hoofd en schouder de boom en bleef gewond liggen. Per ambulance is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De man maakte deel uit van een groepje van vijf renners. Vlak voor de bebouwde kom van Rolde trokken ze op het fietspad nog even een sprintje. Daarbij raakte het slachtoffer het stuur van een andere renner en verloor de macht over het stuur. (08-162226)

Aanhangwagen gestolen

GIETEN Onbekenden hebben woensdag tussen 16.00 en 23.00 uur een aanhangwagen gestolen die geparkeerd stond op het terrein bij een bedrijf aan de Asserstraat in Gieten. De met riet beladen open aanhanger stond op slot. De eigenaar deed aangifte. (08-162240)

Auto weg na inbraak

ASSEN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan de Hertenlaan in Assen. Door een deur open te breken kwam men binnen. Uit de woning zijn o.a. de autosleutels gestolen. Met deze sleutels is daarna de bij de woning geparkeerde personenauto geopend en meegenomen. (08-162007)

Inbraak sportgebouw

EMMEN De rugbyclub uit Emmen is het slachtoffer geworden van inbrekers. In de nacht van dinsdag op woensdag braken onbekenden een deur van hun gebouw aan de Meerdijk open. Ze doorzochten het gebouw en verdwenen met o.a. de computer, muziekinstallatie, magnetron en de drankvoorraad. Deze spullen zijn daarna met twee kruiwagens uit het gebouw naar waarschijnlijk een in de buurt staande auto gereden. Ook de kruiwagens verdwenen. De politie stelt een onderzoek in. (08-162029)

150,- boete voor stelen kauwgom

ZWARTEMEER Een 63 jarige vrouw uit het Duitse Fehndorf is woensdagmiddag in een winkel aan de Klemstrook in Zwartemeer betrapt bij het stelen van een pakje kauwgom. Ze rekende de kauwgom niet af en toen ze de winkel verliet is daarop aangehouden. Op het politiebureau betaalde ze contant een boete van 150,- waarna ze weer in vrijheid is gesteld. (08-162157)

Zakkenrollers

MEPPEL In Meppel zijn woensdag zeker twee vrouwen de dupe geworden van zakkenrollers. Zonder dat ze iets merkten werden ze bestolen van hun portemonnees. Dit gebeurde in winkels aan de Hoofdstraat en de Kruisstraat.

Politie controleert verkeer

Bij verschillende verkeerscontroles bekeurde de politie woensdag meerder overtreders.

RODEN In Roden is een 17 jarige bromfietsbestuurder bekeurd voor het niet dragen van een helm en het rijden zonder rijbewijs en verzekering.

MEPPEL In Meppel werden vier automobilisten bekeurd omdat ze geen autogordel droegen. Verder nog een automobilist die de verzekering niet voor elkaar had en eentje waarvan het kenteken op de auto niet goed zichtbaar was. Een bromfietster kreeg een boete van 97,- omdat ze 18 km sneller reed dan op de weg waar ze reed is toegestaan.

ASSEN Op Het Kanaal in Assen bekeurde de politie een 29 jarige automobilist uit die plaats die daar reed in zijn auto die niet verzekerd was en die niet APK gekeurd bleek te zijn. De man is vorige maand ook al voor dezelfde feiten bekeurd.

HAVELTE Op de Dorpsstraat in Havelte bekeurde de politie woensdagmorgen vijf automobilisten die hun auto geparkeerd hadden langs een op de rijbaan aangebrachte gele streep.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met 0592 451280