Gemeente Montferland

Inspraak ontwerp 1e wijziging welstandsnota gemeente Montferland (beleidsregels)

Burgemeester en wethouders van Montferland maken bekend, dat zij het voornemen hebben om aan de gemeenteraad van Montferland voor te stellen om op grond van artikel 12a van de Woningwet voor het gemeentelijke grondgebied een gewijzigde welstandsnota vast te stellen.

De veranderingen ten opzichte van de in juni 2004 vastgestelde welstandsnota zijn:

Bouwwerken die worden opgericht bij, op en/of aan bestaande woningen, niet zijnde woongebouwen of monumenten en gesitueerd tenminste 3 meter achter de doorgetrokken voorgevelrooilijn, met uitzondering van de historische kern van s-Heerenberg en de cultuurhistorische waarden van de kernen, welstandsvrij te verklaren. Ongeacht vorenstaande dienen dakkapellen in het naar de weg gekeerde dakvlak te voldoen aan redelijke eisen van welstand.

Het welstandsvrij verklaren van bouwwerken bij-,op- en/of aan bestaande bedrijven niet zijnde monumenten op een zij- en/of achtererf, en gesitueerd achter de doorgetrokken voorgevelrooilijn en aangeduid als werkgebied op de bij de welstandsnota behorende kaart welstandsgebieden. De welstandsvrije gebieden de Matjeskolken de Zinderberg blijven gehandhaafd.

En te wijzigen de welstandsnota onderdeel 7. Criteria voor projecten

Alvorens de gemeenteraad definitief besluit tot het vaststellen van de welstandsnota worden ingezetenen en belanghebbenden, overeenkomstig het bepaalde in de inspraakverordening in de gelegenheid gesteld zijn of haar inspraakreactie tegen de voorgestelde wijziging kenbaar te maken bij de gemeenteraad. Het ontwerp - 1e wijziging welstandsnota gemeente Montferland met de daarbij behorende kaarten en adviezen liggen met ingang van donderdag 14 augustus 2008 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis, locatie s-Heerenberg, Hofstraat 1. De inspraakreacties moeten binnen de hiervoor genoemde termijn bij burgemeester en wethouders worden ingediend . Dit kan schriftelijk naar postbus 47, 6940 BA DIDAM. Desgewenst kan de inspraakreactie ook mondeling kenbaar worden gemaakt. In dat geval kan via het genoemde telefoonnummer daarvoor een afspraak worden gemaakt. Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht wordt een verslag gemaakt.

Gedurende de genoemde termijn van zes weken kan het ontwerpplan desgevraagd eveneens buiten de werkuren worden ingezien. U kunt daarvoor een afspraak maken met de afdeling Bouwen en Milieu, telefoon (0316) 291 616.


- Ontwerp 1e wijziging kaart welstand

- Welstandsnota gewijzigd 28-7-2008

- Welstand waardering

Didam, 5 augustus 2008,

Burgemeester en wethouders van Montferland.