Politie Groningen

Donderdag 14 augustus 2008

Provincie Groningen, 14-08-2008

Groningen: zwembadbezoeker misdraagt zich

De politie heeft woensdagavond een 15-jarige zwembadbezoeker aangehouden omdat hij zich misdragen had. De Groninger had in een zwembad aan het Kardingerplein meerdere prullenbakken omgegooid en weigerde de rommel op te ruimen. Hij moest het zwembad verlaten, maar hier gaf hij geen gehoor aan. Bovendien gedroeg hij zich vervelend richting het personeel. Agenten hebben de jongen meegenomen naar het politiebureau omdat hij geen ID-kaart bij zich had. De verdachte had in het verleden valse namen opgegeven. In het bezit van een bon kon hij het bureau verlaten. De politie heeft de ouder van de Stadjer geïnformeerd over zijn wangedrag.

Groningen: bierkratjes gestolen

De politie heeft woensdagavond in de Witte de Withstraat een 33-jarige inwoner van Groningen aangehouden omdat hij bierkratjes zou hebben gestolen. Een omwonende zag vanuit haar kamer dat twee mannen enkele kratjes over een schutting tilden en waarschuwde de politie. Die wist de Stadjer aan te houden. De andere persoon wist te ontkomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: bootpassagier gooit bierfles

Een 24-jarige inwoner van Groningen is woensdagavond aangehouden omdat hij vanuit een boot een bierflesje tegen een auto zou hebben gegooid. De 25-jarige eigenaar van de auto uit Slochteren waarschuwde de politie toen zijn voertuig hierdoor beschadigd raakte. Agenten zagen de sloep met daarin een tiental personen even verderop varen en dirigeerden de boot naar de kant van de Winschoterkade. De dienders confronteerden de schipper met de melding. Geen van de aanwezigen op de boot gaf toe het flesje te hebben gegooid. Uiteindelijk werd toch een van de bootgangers aangewezen. Deze 25-jarige Stadjer is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Groningen: Stadjer vernielt onder invloed

De politie heeft woensdagnacht in de Poelestraat een 19-jarige inwoner van Kapel Avezaath Buren aangehouden. De man was onder invloed van alcohol uit een horecagelegenheid gekomen en vond het nodig tegen een rolluik aan te schoppen. Dit hekwerk werd daardoor beschadigd. De 19-jarige is meegenomen naar het politiebureau en moest daar zijn roes uitslapen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: dronken automobilist op het trottoir

Een 25-jarige automobilist van Groningen is woensdagnacht aangehouden. Ter hoogte van de Noorderhaven reed de Stadjer tegen een stoeprand en reed vervolgens enkele meters over het trottoir. Het voertuig raakte hierdoor beschadigd. De politie controleerde de man. Hij bleek onder invloed van alcohol. In zijn bloed zat een alcoholpromillage van ruim
1,4. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft woensdagmiddag op diverse plekken in de stad Groningen verkeerscontroles gehouden. Op de Bedumerweg werden 150 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Drie autos reden te snel. Gedurende de controle werden bestuurders ook gecontroleerd op het bezit van rijbewijs en autopapieren. Zes personen konden de juiste papieren niet overleggen. Twee bestuurders kregen een bekeuring omdat ze geen veiligheidsgordel droegen.

Van de tientallen autos die op de Sontweg werden gecontroleerd, bleken 16 inzittenden geen verkeersgordel te dragen. Ook waren in deze straat vier bestuurders die belden met hun mobiele telefoon aan het oor. De overtreders hebben een bon gekregen.

Groningen: minibike in beslag genomen

De politie heeft woensdagmiddag in de Emingaheerd een minibike in beslag genomen. Een inwoner van de wijk Beijum had de politie geïnformeerd toen hij de minibike door de wijk had zien rijden. Agenten troffen de kleine tweewieler aan in een tuin. Een 14-jarige inwoner van Groningen gaf toe dat de minibike van hem was. Hij krijgt een bekeuring. Het motortje is in beslag genomen.

Groningen: vrachtwagencombinatie te zwaar

De politie heeft woensdagmorgen een 33-jarige vrachtwagenchauffeur uit Groningen bekeurd. Agenten zag de man in zijn vrachtwagen met aanhangwagen rijden op de Weg der Verenigde naties en hadden het vermoeden dat de combinatie over beladen was. Nadat de combinatie gewogen was bleek deze 20 procent te zwaar.

Groningen: ruzie in horecagelegenheid

Twee mannen uit Deventer, 19 en 21 jaar, hebben zich woensdagnacht gemeld bij de politie. Het tweetal zegt in een horecagelegenheid in de Poelestraat in Groningen te zijn geslagen door drie getinte mannen. De 19-jarige moest met neusletsel naar het ziekenhuis. Aanleiding voor de ruzei is nog onbekend. De politie stelt een onderzoek in.

Groningen: alcomobilist zonder rijbewijs

De politie heeft woensdagnacht een 22-jarige automobilist uit Groningen aangehouden. De man werd op de Timweg in zijn woonplaats gecontroleerd. De man bleek niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Bovendien was hij onder invloed van 0,8 promille alcohol. De man moest zijn weg lopend vervolgen. Zijn auto is op het politiebureau gestald. De politie maakt proces-verbaal op.

Marum: inbraak zwembad

Onbekenden hebben afgelopen nacht het zwembad aan de Langestraat in Marum betreden. Vermoedelijk is er gezwommen, maar ook zijn er diverse vernielingen gepleegd. Bovendien zijn de daders naar binnen gegaan in de kantine. Het is nog onbekend of er ook goederen zijn weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.

Delfzijl: twee personen aangehouden na bedreiging

De politie heeft woensdagmiddag een 36-jarige man en een 32-jarige vrouw, beiden uit Delfzijl, aangehouden. Het tweetal wordt ervan verdacht een bewoonster aan de Wendakker in Delfzijl te hebben bedreigd. Bovendien zou de vrouw een ruit van de woning hebben vernield. Aanleiding zou een financieel conflict zijn. Het tweetal is ingesloten voor nader onderzoek.

Niebert: 25 km-auto rijdt te hard

Een 30-jarige automobilist uit Marum heeft woensdagmiddag meerdere bekeuringen gekregen. De man reed over de Molenweg in Niebert in een 25 km-auto. De auto behaalde echter een veel hogere snelheid. Een meting kwam uit op bijna 60 km/uur. De eigenaar had de auto opgevoerd. Daarmee is het geen 25 km-voertuig meer. De man heeft een proces-verbaal gekregen voor rijden zonder rijbewijs en rijden zonder kentekenplaten. Het voertuig is gestald op het politiebureau en kan met behulp van een autoambulance opgehaald worden.

Middelstum: rijbewijs ingevorderd

Een 23-jarige automobilist uit Roodeschool moest woensdagavond zijn rijbewijs inleveren. De man haalde op de N46 bij Middelstum een videosurveillance auto in. Hij werd geklokt op een snelheid van 152 km/uur, waar 100 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bourtange: paard afgemaakt na aanrijding

Een paard uit Bourtange moest woensdag afgemaakt worden na een aanrijding. Het dier was vermoedelijk ergens van geschrokken en uit een weiland aan de Bisschopsweg in Bourtange losgebroken. Een 47-jarige automobilist uit Duitsland kon het dier niet meer ontwijken. De Duitser kwam met de schrik vrij. Het paard zakte in elkaar en is later afgemaakt door een dierenarts.

Stadskanaal: gewonde bij kop-staart botsing

Een 19-jarige automobilist uit Onstwedde is woensdagavond gewond geraakt bij een aanrijding. De man reed over de A.G. Wildervanckweg in Stadskanaal. Door nog onbekende oorzaak is hij achterop een 53-jarige automobilist uit Alteveer (Gr.) gebotst. De 19-jarige is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een registratie van de aanrijding.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Leek, A7: aantal geregistreerde voertuigen: 1883, aantal overtredingen: 26, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur (werkzaamheden).

Zuidhorn, N355: aantal geregistreerde voertuigen: 617, aantal overtredingen: 18, hoogst gemeten snelheid: 107 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Leek, Tolberterstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 544, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 87 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.