Persberichten Lekstroom,

Utrecht, 14-08-2008

Twee jongens aangehouden na verdacht gedrag

NIEUWEGEIN Dankzij een meedenkende getuige, heeft de politie donderdagmorgen 14 augustus twee jongens aangehouden die om 05.35 met een ruitentikker aan het hardlopen waren.

De getuige vond het vreemd dat twee jonge jongens s nachts over straat liepen. De jongens liepen op de Rapenburchschans en de politie besloot poolshoogte te nemen. Ze troffen bij een horecagelegenheid de twee 15-jarige jongens, uit Maarsbergen en uit Nieuwegein aan. De jongens verklaarden die nacht even aan het hardlopen te zijn geweest. De agenten geloofden het verhaal niet, mede omdat één van de jongens handschoenen aanhad en een ruitentikker op zak had. De jongens zijn aangehouden. Die nacht is ingebroken in autos aan de Nijverheidsweg. De politie onderzoekt of de jongens hiermee te maken hebben. De ouders zijn van de aanhoudingen in kennis gesteld.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Op de Hollandhaven zijn woensdag van 16.15 tot 17.45 uur 825 automobilisten aan een snelheidscontrole onderworpen. In totaal reden 95 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De bestuurder met de hoogst gemeten snelheid bedroeg 126 km/uur.