Persberichten Rijn & Venen, 10.45 uur

Utrecht, 14-08-2008

Lichaam gevonden onder puin

DE HOEF - Forensische rechercheurs van Politie Utrecht hebben woensdag 13 augustus bij het onderzoek in de afgebrande schuur, resten aangetroffen van een menselijk lichaam. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of het om de vermiste 58-jarige bewoner gaat. De vaststelling van de identiteit zal enige tijd in beslag nemen.

De brand in de schuur, waarin een 58-jarige man woonde, ontstond dinsdagmorgen 12 augustus omstreeks 08.15 uur. De brandweer bestreed de brand en was die rond 09.40 uur meester. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Snelheidscontroles

WILNIS De politie heeft woensdag van 13.15 tot circa 14.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ir. Enschedeweg. In totaal werden 1121 voertuigen gecontroleerd en reden slechts 5 bestuurders te snel. De limiet is 80 km/uur en de hoogst gemeten snelheid 90 km/uur.

KOCKENGEN De politie heeft woensdag van circa 14.30 tot 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale weg N401. In totaal werden 1224 voertuigen gecontroleerd en reden slechts 13 bestuurders te snel. De limiet is 80 km/uur en de hoogst gemeten snelheid 105 km/uur.

Alcoholcontrole

WAVERVEEN Op de Hoofdweg heeft de politie woensdagavond 13 augustus een alcoholcontrole gehouden. In totaal moeten rond middernacht 10 bestuurders blazen. Een 41-jarige man uit IJmuiden reed onder invloed in zijn bestelbus. Hij is aangehouden. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 280 ug/l. De man kreeg een rijverbod van een uur en proces-verbaal.

Gestolen fiets

MAARSSEN - Bij een fietsverlichtingscontrole in de wijk Kamelenspoor is woensdag 13 augustus een jongen aangehouden omdat hij op een gestolen fiets bleek te rijden.

Omstreeks 22.20 uur zagen agenten de 15-jarige jongen uit Maarssen rijden op een fiets zonder verlichting. Ze hielden de jongen aan en controleerden naast zijn gegevens, ook zijn fiets. Die bleek sinds 2005 als gestolen te boek te staan. De jongen werd aangehouden voor heling. Aan het politiebureau meldde de opa van de jongen zich. Die gaf aan dat de fiets bij een rijwielhandelaar gekocht was. De politie stelt een onderzoek in.

Gewonde bij burenruzie

MONTFOORT Een bewoner van de Prins Bernhardstraat is woensdag 13 augustus gewond geraakt bij een burenruzie. Omstreeks 17.30 uur kregen twee buurmannen ruzie in en over de tuin. Na over en weer schelden, zou de ene buurman de ander met een stuk hout hebben geslagen. De man raakte gewond aan zijn hoofd en is per ambulance naar het Hofpoortziekenhuis vervoerd. De andere man is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Drie aanhoudingen na verdacht gedrag

VINKEVEEN Een alerte getuige heeft woensdag 13 augustus een verdachte situatie gemeld waardoor de politie uiteindelijk drie mannen kon aanhouden.

Omstreeks 09.40 uur zag een getuige dat een man op de Groenlandsekade met een jerrycan naar een auto liep. In de auto zaten drie mannen en de bestuurder reed steeds opritten van woningen op. Agenten namen poolshoogte en zagen de bewuste auto staan. Hierin zaten twee mannen, een 19-jarige inwoner van Bunnik en een 20-jarige man uit Utrecht. Ze gaven aan dat ze zonder benzine stonden en dat hun maat, een 18-jarige man uit Purmerend brandstof aan het halen was. De mannen konden zich niet identificeren en geen van hen wilde zeggen wie de bestuurder van de auto was geweest. De mannen zijn aangehouden en hebben proces-verbaal gekregen omdat ze geen identificatie konden tonen. Ook schreven de agenten bekeuringen uit voor het onverzekerd rijden, zonder APK en met gladde banden.