Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 14 augustus

MAN AANGEHOUDEN NA TONEN NEP VUURWAPEN
ROTTERDAM OOSTERFLANK - Een politieagent in vrije tijd hield woensdagmiddag een man aan. De 19-jarige verdachte haalde rond half twee een op een vuurwapen gelijkend voorwerp uit zijn tas om dit aan vrienden te laten zien in de metro vanuit Capelle gaande in de richting van het centrum. De politieagent zag dit, hield de Capellenaar direct aan en nam het wapen in beslag. Vervolgens brachten politieagenten in dienst de verdachte naar het politiebureau voor verhoor. Hij is ingesloten. Het vuurwapen bleek na onderzoek een zeer goed gelijkend imitatiewapen. Dit is vernietigd.

MAN RIJDT ONVERZEKERD ZONDER RIJBEWIJS
Politiemensen van het district Rotterdam-Centrum hebben woensdagavond rond zes uur een 26-jarige Rotterdammer aangehouden. De man reed op de Meent in een onverzekerde auto. De bestuurder bleek ook geen rijbewijs te hebben en identiteitsbewijs bij zich te hebben. De man is aangehouden en gaf, naar later bleek, een valse naam. Dit bleek bij onderzoek op het bureau de naam van zijn tweelingbroer, wel in het bezit van een rijbewijs, te zijn. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt voor onverzekerd rijden, opgegeven valse naam en rijden zonder rijbewijs.

AUTO KWIJT NA RIJDEN ZONDER RIJBEWIJS
ROTTERDAM OOSTERFLANK - Politieagenten van district Oost namen woensdagmiddag een auto in beslag. Doordat de APK van de auto vervallen was viel het voertuig op tijdens een controle op de Grote Beer. Bij verdere controle bleek dat de automobilist, een 21-jarige Capellenaar, niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Vervolgens werd hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat de automobilist al twee keer eerder zonder geldig rijbewijs gereden had. Hierop is zijn auto rond half drie in beslag genomen.

AUTOINBREKER AANGEHOUDEN
ROTTERDAM HILLESLUIS - Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden donderdag in de vroege ochtenduren een auto inbreker aan. De man viel op doordat hij in verschillende auto's aan de Strijensestraat naar binnen keek onder toeziend oog van cameratoezicht. Bij verdere controle bleek dat het ruitje van een auto ingeslagen was. Hierop is de 31-jarige Rotterdammer rond half vijf aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hier bleek dat hij diverse inbrekerswerktuigen bij zich droeg.

SPOOKRIJDER MOET RIJBEWIJS INLEVEREN
BLIJDORP - Woensdagavond heeft de politie het rijbewijs van een 23-jarige Schiedammer ingevorderd. Agenten zagen de man tot twee maal toe tegen de rijrichting in rijden. Op het Bentinckplein werd de man staande gehouden en gecontroleerd. Hierbij bleek dat de man geen rijbewijs had. De man werd aangehouden en de auto in beslag genomen.

WEGPIRAAT AANGEHOUDEN
Politieagenten van district Feijenoord-Ridderster hielden woensdagavond een man aan. De 21-jarige Rotterdammer viel op doordat hij met hoge snelheid over de A16 ter hoogte van Hendrik Ido Ambacht reed in de richting van Rotterdam. Bij meting bleek hij 170 km/h te rijden. Naast de hoge snelheid waarmee hij reed, bleef de bestuurder ook onnodig links rijden. Bij het Kralingseplein sloeg hij rechtsaf in de richting van Capelle. Op de Abram van Rijckevorselweg reed hij 140km/h. Hier is 80 km/h toegestaan. Ook negeerde de Rotterdammer hier met 110 km/h een rood verkeerslicht. Uiteindelijk konden de agenten de wegpiraat staande houden bij metro Capelsebrug. Hier bleek dat de bestuurder geen rijbewijs en geen identiteitsbewijs bij zich droeg. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij bekeurd is voor het te hard rijden, het onnodig links rijden en het negeren van een rood licht.
Zijn auto is in beslag genomen.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
RHOON - Op de Abel Tasmanstraat is woensdagochtend in een bedrijfspand een hennepkwekerij ontmanteld. De politie trof 1200 planten aan, die samen met de bijbehorende apparatuur in beslag werden genomen. De politie onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor de kwekerij.

POLITIE ARRESTEERT MAN NA BEDREIGING EN POGING INBRAAK

Politiemensen van het district Noord hebben woensdagavond een 28-jarige Italiaan aangehouden voor bedreiging en poging inbraak. Rond zes uur kreeg de politie de melding van een bedreiging op de Gordelweg bij een benzinestation. Een 43-jarige vrouw uit Rotterdam was, tijdens het wassen van haar auto, om onbekende redenen met de dood bedreigd. Tijdens een onderzoek in de omgeving trof de politie op de Gordelweg een man aan die aan het opgegeven signalement voldeed. Hij werd aangehouden. Ter plaatse werd ook een onderzoek ingesteld waarna bleek dat er een raam van een woning was vernield. De bewoner deed aangifte van poging inbraak. De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.

FIETSENDIEF AANGEHOUDEN
HILLEGERSBERG - Op de Bergsedorpstraat heeft de politie woensdagavond een 33-jarige man aangehouden, omdat hij op een gestolen fiets reed en zich niet kon legitimeren. De man trok de aandacht van de politieagenten, omdat hij op het trottoir fietste. Ook ontbrak een deel van het slot. Bij controle bleek de fiets in 2001 gestolen te zijn. Ook bleek de man illegaal in Nederland te verblijven. Hij is overgedragen aan de Vreemdelingendienst.