Politie Haaglanden

Persberichten 14 augustus

Haaglanden, 14-08-2008

Babbelaar berooft slechtziende bejaarde
Den Haag Een slechtziende man van 82 jaar is 13 augustus om 17.00 uur slachtoffer geworden van een babbeltruc. Op dat tijdstip belde een man aan bij zijn woning aan de Escamplaan met het verhaal dat hij een medewerker was van het energiebedrijf en teveel afgerekend geld kwam teruggeven. De man heeft kans gezien de pinpas van de oude Hagenaar te ontvreemden. Later bleek met de pas een aanzienlijk geldbedrag te zijn opgenomen. De verdachte was een blanke man van 30 40 jaar. Heeft u rond dit tijdstip iets gezien of heeft deze man misschien ook bij u aangebeld? Neem contact op met de recherche van Bureau Zuiderpark: 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Babbeltrucs komen helaas vaker voor en het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Het advies is dan ook om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Die code is namelijk alleen voor u. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest.

Gisse opa stuurt babbelaar weg
Den Haag / Loosduinen Een 72-jarige man liet zich 13 augustus rond 12.00 uur niet foppen. Rond die tijd werd er bij de oude man bij zijn woning aan de Zuiderbrink aangebeld. Voor de deur stond een man in een TNT-post uniform. Hij had een pakketje en een pinautomaat in handen. De bewoner vertrouwde het zaakje niet en vroeg wie de afzender was van het pakketje. De postbesteller kon hierover geen gegevens overleggen, waarop de 72-jarige Hagenaar besloot het pakketje niet aan te nemen. Later deed hij navraag bij het postkantoor, waar bleek dat er geen pakketje voor hem was binnengekomen. Ook werkt TNT niet met pinautomaten. Het signalement van de zogenaamde postbesteller: ongeveer 20 jaar, lichtgetint, ongeveer 1.70 m lang, kort opgeschoren haren, TNT-post werkkleding. Heeft u rond dit tijdstip iets gezien? Heeft deze man misschien ook bij u aangebeld? Neem contact op met de politie: 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Hoewel in dit geval deze Hagenaar zich niet beet liet nemen, komen babbeltrucs van deze soort vaker voor. Het is dus zaak goed op te letten als u wordt aangesproken door een onbekende. Het advies is dan ook om niet zomaar een onbekende in de woning toe te laten. Vraag om legitimatie en controleer dat. Laat de onbekende tijdens de controle buiten staan en doe of laat de voordeur dicht. Bel altijd de politie bij onraad, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest. Bewaar geen grote contante geldbedragen thuis en geef nooit uw pincode af. Ook niet als iemand van de bank of de politie belt of voor uw deur staat. Geen enkele officiële instantie zal u ooit om uw pincode vragen. Die code is namelijk alleen voor u. Probeer zo snel mogelijk op te schrijven hoe de mensen eruit zagen die bij u aan de deur zijn geweest en bel onmiddellijk de politie, ook als ze niet bij u binnen zijn geweest.

Man rijdt buggy met kindje aan
Den Haag / Loosduinen Een 54-jarige Hagenaar heeft 13 augustus om 15.40 uur op de Loosduinse Uitleg een buggy met daarin een 2-jarig meisje aangereden. De moeder stond op het punt met haar familie de weg over steken. De auto leek haar voorrang te verlenen, maar reed op het laatste moment toch door, waardoor de buggy met het kind erin geraakt werd. Het kenteken van de auto werd genoteerd en de 54-jarige Hagenaar werd later thuis door politieagenten aangehouden. Het kindje kwam met de schrik vrij.

Vrachtwagen in centrum bestolen
Den Haag Een 41-jarige man uit Den Haag werd woensdagochtend 13 augustus rond 10.15 uur door cameras van de politie betrapt op het stelen van dozen uit een vrachtwagen. De man, vermoedelijk niet de chauffeur, laadde de dozen rustig één voor één uit de in de Wagenstraat geparkeerde vrachtauto. De politie was er op tijd bij om de man aan te spreken. Hij verklaarde inderdaad niet de chauffeur te zijn, waarop de agenten hem aanhielden en overbrachten naar het bureau.

Van ruilen komt huilen
Den Haag Een 34-jarige vrouw uit Utrecht wilde woensdag 13 augustus rond 13.15 uur een horloge ruilen bij de marktkraam op de Herman Costerstraat waar ze deze gekocht had. Dit liep uit op een handgemeen. Ze kwam er kennelijk niet uit met de verkoper. Daarop verwondde ze de man door een display van de kraam tegen zijn hoofd te gooien. De politie hield de vrouw aan voor mishandeling en kreeg ze een boete van 370 euro.

Duur avondje
Den Haag Een 30-jarige Poolse man had woensdag 13 augustus een dure avond. Een agent zag hem, met een passagier, rond 21.30 uur zonder helm op een bromfiets rijden aan de Hoefkade. Na controle bleek dat de bromfiets niet verzekerd was en de man nog te veel gedronken had ook. Omdat de man niet in Nederland woonachtig is, moest hij zijn boetes direct op het politiebureau betalen.

Oplettende beveiliging
Een 21-jarige man uit Den Haag die woensdag 13 augustus rond 17.00 uur een carkit uit een elektronicawinkel aan de Grote Markt wilde stelen, werd door de beveiliging betrapt. De man had de alarmsticker van het product verwijderd en de carkit onder zijn jas verstopt. De oplettende beveiliging zag dit en kon de man overdragen aan de politie.

Zonder rijbewijs en dronken achter het stuur
Den Haag - Agenten zagen op donderdag 14 augustus rond 4.00 uur een auto slingerend over de Pompstationsweg rijden, waarbij de bestuurder ook meerdere malen de stoeprand raakte. Agenten lieten de auto stoppen. De 19-jarige Haagse bestuurder verklaarde dat hij die dag zijn rijbewijs had gehaald, maar dat hij deze door de aanvraagprocedure nog niet in zijn bezit had. Omdat de Hagenaar naar alcohol rook, werd hij meegenomen naar het politiebureau voor een blaastest. Hier blies hij 530 ugl blies. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De politie stelde de eigenaar van de auto op de hoogte, aangezien de Hagenaar deze zonder toestemming mee had genomen.

Hardrijder op de A4
Leidschendam Surveillerende agenten zagen woensdag 13 augustus om 11.05 uur een auto rijden op de A4 die niet alleen veel te hard reed, maar ook op minder dan drie meter afstand van zijn voorganger. De agenten registreerden snelheden die opliepen tot 180 km/u. Bij de N11 bij Leiden gaven ze de 35-jarige automobilist een stopteken en vorderden zij rijbewijs in. Hij kreeg een proces-verbaal voor het overtreden van de maximumsnelheid met 63 km/u en kleven.

Kop-staart
Wassenaar Drie autos botsten woensdag 13 augustus om 13.25 uur op elkaar bij het verkeerslicht bij de kruising van de N44 met de Van der Oudermeubellaan. Alle bestuurders hadden het over een vierde auto die wispelturig rijgedrag vertoonde bij de verkeerlichten, waardoor iedereen onverwacht op de rem moest en de aanrijding ontstond. De vierde auto was zelf dus niet fysiek betrokken bij het ongeval en was al doorgereden. Niemand raakte gewond.

Slingerend over de weg
Wassenaar Agenten zagen donderdag 14 augustus om 02.30 uur een auto slingerend over de Rijksstraatweg rijden. De beginnend bestuurder, een 24-jarige Hagenaar, moest een blaastest afleggen. De uitslag wees uit dat hij te veel gedronken had om te mogen rijden: hij blies 300 ugl. Op het politiebureau kreeg hij een proces-verbaal. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Zonder plaatsbewijs
Rijswijk Buscontroleurs droegen woensdag 13 augustus om 15.17 uur op de Steenvoordelaan een 27-jarige Haagse die zonder geldig plaatsbewijs in de bus zat. De vrouw schold de controleur uit toen hij haar vervoersbewijs controleerde en probeerde weg te lopen. Hierop pakte hij haar vast. De vrouw verzette zich hiertegen en probeerde de controleur te bijten. Op het politiebureau kreeg zij een proces-verbaal een datum om zich voor de rechter te verantwoorden uitgereikt.

Getuigen bedreiging gezocht
Naaldwijk Golfplaten die van de lading van een vrachtwagen waaiden, resulteerden woensdagmorgen 13 augustus in een aangifte van bedreiging. Een 59-jarige s-Gravenzander reed omstreeks 09.40 uur met zijn auto over de Rijnvaartweg toen de vrachtwagen die voor hem reed plotseling twee golfplaten verloor. Omdat de vrachtwagenchauffeur kennelijk niet in de gaten had dat hij een deel van zijn lading was verloren, probeerde de automobilist hem hierop te attenderen met licht- en toetersignalen. Toen dit niet lukte, haalt de automobilist vervolgens op de Geestweg de vrachtwagen in en zet zijn auto voor de vrachtwagen stil. Op het moment dat hij de vrachtwagenchauffeur aan wilde spreken op de verloren lading, begon deze direct te schelden en bedreigde vanuit de cabine de automobilist. Hoewel de vrachtwagenchauffeur aanvankelijk doorreed, werd hij op de Industriestraat aangehouden door gealarmeerde agenten. Heeft u woensdagmorgen iets gezien van dit incident op de Geestweg? Dan komt de recherche van Bureau Naaldwijk graag met u in contact via nummer 0900-8844.

Hond overleden na gooi uit raam
Delft Een 36-jarige Delftse en haar 31-jarige partner werden woensdagavond 13 augustus aangehouden nadat de man de vrouw mishandelde en zij de inboedel en de aanwezige hond en kat van vier hoog naar beneden had gegooid. De politie kreeg omstreeks 22.50 uur de melding dat op de Bachsingel de inboedel van een woning naar buiten werd gegooid, alsmede de onfortuinlijke dieren. Ter plaatse troffen de agenten zowel de hond als de kat op straat aan. De hond was op dat moment niet meer bij kennis en overleed kort daarna. De kat werd door de dierenambulance meegenomen. In de woning troffen de agenten de Delftse die al snel bekende dat zij de spullen en de huisdieren naar beneden had gegooid. Haar partner had de woning inmiddels verlaten en werd elders in Delft aangehouden omdat hij de vrouw mishandeld zou hebben. De kinderen van de vrouw, een 6-jarig meisje en een 10-jarig jongetje, waren in de woning aanwezig ten tijde van het voorval en waren hevig ontdaan. De politie onderzoekt de zaak. De oorzaak ligt in de relationele sfeer.

Fietser waait weg op
Zoetermeer De hevige windvlagen van woensdagmiddag zorgden er omstreeks 16.30 uur voor dat op de Spectrumsingel een 16-jarige Zoetermeerse met haar fiets vanaf de stoep het wegdek op geblazen werd. Een 51-jarige Zoetermeerse die op dat moment met haar auto passeerde, kon het meisje niet meer ontwijken waarop de twee in botsing kwamen. Het meisje hield aan de aanrijding een flinke kras op haar bovenbeen en een pijnlijke kaak over. Van haar fiets verboog het voorwiel en raakte de voorvork beschadigd. Van de auto ging een spiegel stuk en raakte de lak beschadigd. Het meisje werd voor controle door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis.