Persberichten Binnensticht, 11.50 uur

Utrecht, 14-08-2008

Mishandeling na geblaf

MAARTENSDIJK Het geblaf van een hond leidde in de vroege ochtend van donderdag 14 augustus tot een mishandeling. Een vader en dochter werden aangehouden.

Rond 04.15 uur liepen een 19-jarige man en een 20-jarige vrouw hun woning (straat wordt niet genoemd) uit om hun hond uit te laten. Daarbij blafte hun hond nogal. Een overbuurman werd daarvan wakker, opende een raam en riep in niet al te diplomatieke taal dat de hond stil moest zijn.

Het tweetal liep met de hond door en kwam even later terug bij hun huis. Daar werden zij aangesproken door de 48-jarige overbuurman. De twee boden hun excuses aan, maar vervolgens kwam de 21-jarige dochter van de overburen naar buiten. Zij viel de 20-jarige vrouw aan en sloeg haar in haar gezicht. De 19-jarige man werd door de overbuurman geslagen en tegen de grond gewerkt. Vervolgens gingen de overburen terug naar hun woning.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. De 48-jarige verdachte en zijn 21-jarige dochter werden op verdenking van mishandeling aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Tegen hen wordt proces-verbaal voor mishandeling opgemaakt. De twee slachtoffers deden aangifte van mishandeling. Zij liepen onder andere letsel in hun gezicht op.

Geprepareerde tas

ZEIST Een Chinese vrouw werd op woensdag 14 augustus aangehouden op verdenking van winkeldiefstal met een geprepareerde tas. Een medeverdachte wist te ontkomen.

Rond 17.00 uur zag een medewerker van een winkel aan de Voorheuvel dat een man en een vrouw zich verdacht gedroegen en met een tas de winkel verlieten. Daarbij ging het alarm van het beveiligingspoortje niet af. Bij het nakijken van bewakingsbeelden bleek het tweetal voor ruim 200 aan goederen in de, waarschijnlijk geprepareerde, tas te hebben geladen en die niet te hebben afgerekend.

Nog geen half uur later verscheen het tweetal weer in de winkel. Zij werden herkend en de politie werd gewaarschuwd. De man voelde kennelijk nattigheid en ging ervandoor, de vrouw werd door winkelpersoneel ter plaatse gehouden. De vrouw, een 29-jarige Chinese, werd door agenten aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en ingesloten. Het onderzoek naar haar en haar medeverdachte wordt voortgezet.