Persberichten Heuvelrug, 12.00 uur

Utrecht, 14-08-2008

Onderzoek brand aan de Binnenronde afgerond

VEENENDAAL De politie heeft twee minderjarige verdachten aangehouden op verdenking van brandstichting aan de Binnenronde.

Op 1 mei brak er een grote brand uit bij een voormalig fabriekspand aan de Binnenronde, gelegen in de wijk het Franse Gat. Het pand stond al enige tijd leeg.

Na uitgebreid onderzoek kan inmiddels worden gesteld dat het om brandstichting gaat. Verklaringen van getuigen uit de buurt en verder onderzoek wezen in de richting van twee minderjarige verdachten. Eén van hen, een 16-jarige jongen uit Veenendaal is op 14 juli aangehouden en gehoord. De tweede verdachte, een 13-jarige jongen uit Veenendaal kon op 5 augustus worden aangehouden en verhoord. Beide verdachten hebben bekend bij de brandstichting betrokken te zijn geweest. Na het verhoor werden beide jongens heengezonden.

De politie heeft het onderzoek afgerond en de dossiers overgedragen aan het Openbaar Ministerie. Beide verdachten zullen zich binnenkort tegenover de kinderrechter moeten verantwoorden.

Gewonde bij aanrijding

VEENENDAAL Een jongeman raakte op woensdagmiddag 13 augustus gewond bij een aanrijding tussen een auto en bestelbus.

Rond 14.50 uur reed een 19-jarige automobilist uit Overberg over De Schans. Op de kruising met de Munnikenweg sloeg hij linksaf. Daarbij verleende hij geen vrije doorgang aan een hem tegemoetkomende bestelbus bestuurd door een 24-jarige man uit Ederveen, met een aanrijding tot gevolg.

De passagier van de Overberger, een 18-jarige jongeman uit Overberg, liep door de aanrijding een hoofdwond op. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis de Gelderse Vallei gebracht.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft op woensdag 13 augustus van 10.50 uur tot 12.15 uur een verkeerscontrole op de Sportlaan en de Rondweg-West gehouden.

Bij de controle werden negentien bekeuringen uitgeschreven: te hoge snelheid (11), autogordel niet dragen (4), niet handenvrij bellen (1), geen rijbewijs (1), geen kentekenplaat op aanhangwagen (1) en kapotte verlichting (1).

Schapen gebeten

MAARN Op woensdagochtend 13 augustus werd een schaapskudde door een hond aangevallen. Een schaap moest worden afgemaakt.

Rond 08.15 uur liep een 52-jarige schaapsherder uit Sneek met zijn kudde in het bos Stameren. Plotseling zag hij een Mechelse Herder met een bruine halsband uit de struiken komen. De hond rende de kudde in en beet meerdere schapen. Vervolgens verdween de hond, kwam kort daarna terug, beet nogmaals enkele schapen en verdween weer.

Zes schapen liepen bijtwonden op, één daarvan had een gebroken poot en moest worden afgemaakt.

De politie werd gewaarschuwd en kwam ter plaatse. Middels onderzoek kwamen de agenten bij een in de buurt gelegen vakantiepark. Daar werd met een 68-jarige man uit Maarn gesproken. Hij was in het bezit van drie Mechelse Herders. Hij ontkende echter dat één van zijn honden de schapen zou hebben gebeten. De schaapsherder kon niet met zekerheid stellen dat één van de honden de bijtende hond was.

Aan getuigen die een Mechelse Herder, al dan niet in de aanwezigheid van een baasje, los hebben zien lopen in bos Stameren, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Heuvelrug op telefoonnummer 0900-8844.