Persberichten Eemland noord, 12.10 ur

Utrecht, 14-08-2008

Jongeman mishandeld

SOEST Aan het begin van de nacht van woensdag 13 op donderdag 14 augustus werd een jongeman door meerdere personen in elkaar geslagen.

Rond middernacht had een 19-jarige jongeman uit Soest met een vriend afgesproken bij een benzinestation aan de Koningsweg. Toen de 19-jarige hij daar aankwam, stond zijn vriend daar, maar hij zag daar vlakbij ook een groep van ongeveer acht jongelui staan. Hij kende meerdere van hen bij voornaam.

Kennelijk zonder enige aanleiding werd de Soester door meerdere jongeren uit de groep aangevallen en mishandeld. Daarbij werd hij geslagen en geschopt, ook toen hij al op de grond lag. Vervolgens gingen de verdachten ervandoor.

De politie en ambulance gingen ter plaatse. Het slachtoffer had een flinke hoofdwond, een hersenschudding en letsel aan zijn been. Hij werd voor behandeling naar het ziekenhuis De Lichtenberg in Amersfoort gebracht, waar zijn hoofdwond werd gehecht.

Het slachtoffer komt in de loop van donderdag 14 augustus aangifte doen. Aan de hand daarvan stelt de politie een onderzoek naar de verdachten in.

Veel te veel

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Een snorfietser had op woensdagavond 13 augustus zo veel op dat het hem niet lukte een rotonde te nemen: hij ging onderuit en raakte lichtgewond.

Rond 23.20 uur kreeg de politie de melding dat een snorfietser op de rotonde aan de Bikkersweg onderuit was gegaan en daarbij gewond was geraakt. De politie en ambulance gingen ter plaatse. De snorfietser, een 32-jarige Bunschotenaar, bleek slechts een lichte verwonding aan zijn hoofd te hebben opgelopen en hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. Wel bleek dat hij een behoorlijke hoeveelheid alcohol achter zijn kiezen had. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 1125 ug/l, meer dan vijf keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van veertien uur.

Zakkenrolsters

BAARN Op woensdagmiddag 13 augustus werden twee vrouwen voor zakkenrollen aangehouden.

Rond 15.20 uur was een 47-jarige vrouw uit Baarn aan het winkelen bij een winkel aan de Laanstraat. Terwijl zij gehurkt iets zat te bekijken, werd zij per ongeluk aangestoten door een vrouw. Tegelijkertijd hoorde de Baarnse dat de sluiting van haar rugzak open werd geklikt. Zij keek meteen en zag dat de sluiting van haar rugzak openstond en dat de twee sluitveters open waren getrokken. Door de snelle reactie van de Baarnse had de vrouw die haar aanstootte echter geen kans gezien iets uit de rugzak te stelen.

De Baarnse zag zij de vrouw die haar aanstootte snel samen met een andere vrouw weglopen. Mogelijk waren de twee de 47-jarige gevolgd, nadat zij vlak daarvoor geld bij het postkantoor had gehaald.

De politie werd gewaarschuwd en agenten stelden een onderzoek in de omgeving in. Daarbij werden de verdachten, Bulgaarse vrouwen van 20 en 40 jaar, in een winkel aan de Brink aan getroffen en aangehouden. Beiden zijn naar het politiebureau overgebracht, ingesloten en voor nader onderzoek in verzekering gesteld.