Veilig Amsterdam


Stadsdeel Osdorp: Extra inzet afvalinzameling

Afvalbakken
14 augustus 2008

Op een aantal locaties in Osdorp hebben bewoners veel overlast van afval rond containers en van zwerfvuil.

Het stadsdeel krijgt meldingen van volle containers. Dit doet zich vooral voor in gebieden van stedelijke vernieuwing zoals de van Suchtelen van der Haarebuurt (SUHA-buurt) en in de Jan van Zutphenbuurt. Om overlast tegen te gaan zorgt het stadsdeel dat voor het weekend op vrijdag de probleembakken een extra keer worden geleegd zodat de buurt schoon het weekend in gaat. Dit betekent dat sommige bakken zelfs 3x in de week worden geleegd.

Inspectie Milieupolitie
Ook de milieupolitie loopt op vrijdagmiddag en maandagochtend de probleemgebieden na en houdt een oogje in het zeil. Als het mogelijk is de afzender van het afval te vinden, maken zij proces verbaal op. Het is verboden om afval naast een container te plaatsen. âGeef een ander je afval niet kadoâ is het motto van de landelijke campagne van Nederland Schoon en dat geldt ook voor Osdorp.

Interim-beheer bij stedelijke vernieuwing
In de gebieden waar sloop/nieuwbouw plaats vindt, organiseert het stadsdeel een interim beheergroep. Sociaal en fysiek wijkbeheer overleggen dan met de corporaties en met bewoners om de tijdelijke problemen het hoofd te bieden. Het is en blijft een gezamenlijke verantwoordelijkheid van het stadsdeel, de corporaties en de bewoners om voor de leefbaarheid van de buurt te zorgen. .