Veilig Amsterdam


Stadsdeel Bos en Lommer: Vergunningenaanvraag grote evenementen voor 1-1-2009

Evenement | Een veilig Amsterdam


* Evenementen en manifestaties

14 augustus 2008

De gemeente Amsterdam heeft bepaald dat vergunningen voor grote evenementen (2000 of meer bezoekende deelnemers) voor 1 januari 2009 moeten worden ingediend bij het betreffende stadsdeel.

In verband met de beschikbare (politie) capaciteit en de grote belasting van de ambtelijke diensten is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium inzicht te hebben in het aantal grote evenementen waarvoor een vergunning wordt aangevraagd. De vergunningaanvragen voor grote evenementen (2000 of meer bezoekers/deelnemers) in 2009 op zowel de openbare weg als in gebouwen moeten daarom vóór 1 januari 2009 worden ingediend bij het betreffende stadsdeel. De in de APV genoemde aanvraagtermijn van 8 weken is onverkort van toepassing.

In de aanvraag moet ten minste vermeld worden:

* locatie,

* aantal bezoekers,

* datum,

* tijd en aard van het evenement.

Voor meer informatie kijk op www.amsterdam.nl en zoek op âevenementenâ.

Voor Koninginnedag geldt een specifiek aanvraagbeleid. Voor meer informatie hierover kunt u vanaf 1 december 2008 terecht op www.amsterdam.nl/koninginnedag .

Voor informatie kunt u bellen met Antwoord, het algemene informatienummer van de gemeente Amsterdam telefoonnummer 14 020.