Politie Zuid-Holland-Zuid

Politie zoekt getuigen van beroving op Singel

Dordrecht , 14-08-2008 o Een 51-jarige vrouw uit Rotterdam is woensdagmorgen 13 augustus omstreeks 11.00 uur onder bedreiging van een mes bestolen van haar portemonnee. Dit gebeurde op de Singel ter hoogte van nummer 298 in Dordrecht. De politie is op zoek naar getuigen.

Ze liep daar toen een onbekende man op een fiets haar aansprak en vroeg om een sigaret. De vrouw ging er echter niet op in en wilde doorlopen. De man trok daarop een mes en eiste haar portemonnee. Die gaf ze geschrokken af waarna de man wegfietste richting station. Op het moment dat de vrouw bestolen werd, stonden er aan de overkant van de straat twee oudere dames. Zij hebben mogelijk een en ander gezien. Het slachtoffer heeft nog aan hen het telefoonnummer gevraagd van de politie maar de twee wisten dit niet en liepen weg richting station. Uiteindelijk kon de vrouw haar verhaal kwijt bij agenten die toevallig in de auto passeerden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.
De politie is een onderzoek gestart en op zoek naar getuigen. De recherche komt met name graag in contact met de twee oudere dames die aan de overkant van de straat stonden op het moment van de beroving. Zij en ook anderen die meer weten van dit incident worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 (lokaal tarief). U kunt dan vragen naar de recherche in Dordrecht.