Politie Twente

Persberichten Politie Twente 14 augustus 2008

Aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

Losser

Een 19-jarige man uit Losser is op woensdag 13 augustus aangehouden omdat hij ervan wordt verdacht onder invloed van drugs een auto te hebben bestuurd.

Woensdagavond 13 augustus viel om ongeveer 20.00 uur surveillerende politiemensen het rijgedrag van een automobilist op de Leliestraat in Losser op. De man, een 19-jarige Lossernaar, droeg geen autogordel en was niet-handsfree aan het bellen. Tijdens het aanspreken kwam er een wietlucht vrij. Bij nader onderzoek werd er weed gevonden.

De 19-jarige man werd meegenomen naar het politiebureau voor nader onderzoek. Op het bureau is door een gemeentearts in verband met vermoedelijk drugsgebruik een bloedproef afgenomen. De drugs werd in beslag genomen. Van de 19-jarige man is het rijbewijs ingevorderd. (08-102302)

Beschonken bestuurder raakt rijbewijs kwijt na éénzijdige aanrijding

Denekamp

Een 54-jarige man uit Denekamp raakte donderdagmorgen 14 augustus zijn rijbewijs kwijt, omdat hij onder invloed van alcohol een éénzijdig ongeval had veroorzaakt.

Op donderdagmorgen 14 augustus werd om ongeveer 05.50 uur gemeld dat er een aanrijding had plaats gevonden op de Nordhornsestraat in Denekamp. Ter plaatse troffen agenten een auto aan, die tegen een boom was gereden. De bestuurder, een 54-jarige man uit Denekamp, zat op dat moment nog in de auto. De man werd aangehouden op verdenking van alcohol en werd meegenomen naar het politiebureau. Aan het bureau wees de ademanalyse 1,64 promille uit er werd het rijbewijs van de 54-jarige ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto moest worden afgesleept. (08-102389)

Verkeersproblemen A1 door aanrijdingen

Borne-Rijssen

Het verkeer op de A1 heeft op woensdag 13 augustus grote hinder ondervonden van twee aanrijdingen, een om 13.20 uur en een op 16.00 uur. Deze leidden tot grote files.

Op woensdag 13 augustus, rond 13.20 uur, reed een 59-jarige Pool in zijn auto met aanhanger op de A1, komende uit de richting Rijssen en rijdende in de richting Hengelo. Ter hoogte van de samenvoeging A1 en A35 stuurde de Pool naar links om zijn weg in de richting Duitsland over de A1 te vervolgen. Daarbij hield hij kennelijk niet voldoende rekening met de totale lengte van zijn voertuig inclusief de aanhanger. De aanhanger botste tegen een links naast de Pool in dezelfde richting rijdende vrachtwagen, bestuurd door een 58-jarige man uit Luttenberg. Door de aanrijding scheurde de aanhanger los van de Poolse personenauto en schoot de berm in. De Poolse auto caramboleerde vervolgens rond de vrachtwagen en kwam uiteindelijk in botsing met een bestelauto, bestuurd door een 41-jarige man uit Almelo, die op de linker rijbaan reed. De Poolse auto en de bestelauto werden zwaar beschadigd en werden afgesleept. Er raakte bij deze aanrijding niemand gewond. De weg is geruime tijd afgesloten geweest. De afdeling Verkeersongevallen analyse van Politie Twente doet nader onderzoek.

Enkele uren later, rond 16.00 uur, reed een 43-jarige vrouw uit Hengelo in haar personenauto over de rijbaan van de A1, komende uit de richting Deventer en rijdende in de richting Hengelo. Ter hoogte van de afslag Rijssen reed zij op de linkerrijbaan en raakte met de linkerwielen in de berm. Door overcompensatie kwam de auto in een slip terecht en belandde uiteindelijk op het dak. De vrouw raakte hierbij niet gewond. De auto werd afgesleept. De weg is wederom geruime tijd afgesloten geweest. (08-102129en 08-102239)

Bewoner steekt huis in brand

Den Ham

Op 13 augustus, rond 14.45 uur werd een 39-jarige man uit Den Ham door de politie aangehouden nadat hij zijn woning aan de Cappenbergstraat in brand had gestoken. De brand werd door de brandweer geblust. De 39-jarige man werd voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Uit onderzoek zal het motief van de brandstichter moeten blijken. (08-102178)

Winkeldief is er vroeg bij

Enschede

Een 51-jarige winkeldief werd op 13 augustus rond 08.00 uur al betrapt op diefstal van een blikje bier. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Op 13 augustus, rond 08.00 uur, werd een 51-jarige man uit Enschede betrapt op diefstal van een blikje bier in een supermarkt aan de Wesseler-Nering. Hij werd door de politie aangehouden. De man bleek een zogenoemde veelpleger. Hij werd ingesloten. Bij controle bleek dat hij ook nog 50 dagen hechtenis te goed had. (08-101936)

Overvaller herkend door slachtoffer

Enschede

Op 23 mei rond 05.00 uur, werd een 20-jarige man uit Enschede op de Walstraat beroofd van een geldbedrag door twee op dat moment onbekende mannen.

Op 13 augustus, rond 15.00 uur herkende het slachtoffer, een van de mannen die fietste over de Klokkenplas. Hij sprak daarover surveillerende agenten aan die het slachtoffer mee in de auto namen en de verdachte achtervolgden. Deze verdachte, naar later bleek een 33-jarige Enschedeër, wist eerst te ontkomen, maar werd later op de Ripperdastraat aangehouden. Hij is voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Het onderzoek naar de tweede verdachte is in volle gang. (08-064918)

Illegale zender uit de lucht

Weerselo

Op 13 augustus rond 13.50 uur was het Agentschap Telecom in samenwerking met de politie voornemens de illegale zender Stee FM uit de lucht te halen. De diskjockey was kennelijk gewaarschuwd, want kort voordat het Agentschap Telecom het terrein aan de Siemertsteeg betrad, stopte de uitzending. De Dienst Telecom trof in een schuur aan de Siemertsteeg de zendapparatuur aan. Aangezien niemand aanwezig was die de verantwoordelijkheid voor de zendapparatuur op zich nam, werd door het Agentschap Telecom proces-verbaal opgemaakt tegen de eigenaar van de schuur, een 55-jarige Weerseloër. Door het Agentschap Telecom zijn essentiële onderdelen van de zendinstallatie in beslag genomen. (08-102104)

Onwel geworden automobiliste botst tegen boom

Hoge Hexel

Op 13 augustus rond 12.50 uur, troffen surveillerende agenten op de Bekkenhaarsweg een personenauto aan die tegen een boom was gebotst. De bestuurster, een 21-jarige vrouw uit Almelo, zat nog in de auto. Zij verklaarde tijdens het rijden onwel geworden te zijn en daardoor de macht over het stuur was verloren. Zij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. De auto werd afgesleept. (08102065)

Beroofd door "vrienden"

Enschede

Een 23-jarige Enschedeër is maandagavond 11 augustus van zijn spaargeld beroofd in zijn woning aan de Molenstraat. Een 18-jarige Enschedeër en een 17-jarige Enschedese zijn hiervoor op woensdag 13 augustus aangehouden. De derde verdachte een 18-jarige man uit Emmeloord moet nog worden aangehouden.

Maandagavond 11 augustus tegen middennacht krijgt de 23-jarige bezoek van drie kennissen. Na binnenkomst wordt de 23-jarige door de 18-jarige Enschedeër met een mes bedreigd en moet zijn spaargeld afgeven. Hierop verlaat het drietal weer de woning. Omdat het slachtoffer de verdachten kent, kan de politie woensdag 13 augustus omstreeks 11.30 uur, twee verdachten, de 18-jarige Enschedeër en de 17-jarige Enschedese, op de Molenstraat aanhouden. Beide verdachten zijn voor verhoor overgebracht naar het politiebureau waar ze zijn ingesloten. De derde verdachte moet nog worden aangehouden. (08-101446)

tel. 053-4555588


---- --