Persberichten stad Utrecht, 12.40 uur

Utrecht, 14-08-2008

Utrechter zwaar gewond

UTRECHT Een 19-jarige man uit Utrecht is met zwaar hoofdletsel opgenomen in het UMC. De Utrechter liep het letsel op toen hij donderdag 14 augustus omstreeks 01.20 uur op de Schoutenstraat werd belaagd door vijf a zes tot nu toe onbekend gebleven mannen. De Utrechter kreeg diverse vuistslagen toegediend en kwam hierdoor ten val. Toen hij trachtte overeind te komen, kreeg hij weer een vuistslag tegen zijn hoofd. Hierna bleef hij roerloos op straat liggen. De groep die hem had belaagd, liep weg over Neude en sloeg rechtsaf de Lange Jansstraat in.

Twee vrienden van het slachtoffer, die met hem op stap waren geweest, ontfermden zich over hem. Zij brachten hem binnen bij een horecagelegenheid aan de Neude en waarschuwden ambulance en politie. Ambulancepersoneel onderzocht de Utrechter en vervoerde hem naar het UMC waar hij met hersenletsel is opgenomen. Zijn toestand is kritiek.

De politie onderzoekt de zaak en bekijkt de beelden van Cameratoezicht Utrecht. Zij roept de personen, die betrokken waren bij de zware mishandeling op zich te melden bij het politiebureau Utrecht-centrum. Bovendien wil de politie in contact komen met getuigen. Zij kunnen zich ook melden op het politiebureau Utrecht-centrum, via het telefoonnummer 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000.

Getuigen die al een verklaring hebben afgelegd, hoeven niet meer te reageren.

Inbraak voorkomen

VLEUTEN Door kordaat optreden wist een man uit Vleuten een inbraak op een bedrijfsterrein aan de Paddenstoelenlaan te voorkomen.

De Vleutenaar, daar woonachtig, was donderdag 14 augustus omstreeks 03.10 uur wakker geworden van breekgeluiden en het blaffen van zijn hond. Toen hij op onderzoek uitging, zag hij een hem onbekend persoon bij een vrachtwagen staan. Deze persoon rende weg en stapte in een bordeauxrode Opel Corsa die op het fietspad van de Stroomrugbaan stond. Naast de auto stond nog een persoon en in de auto op de achterbank zat een vrouw. De auto reed weg in de richting van de Rivierkom. Volgens de Vleutenaar zou een persoon, die zijn honden uitliet op het fietspad, getuige zijn geweest. De politie vraagt deze persoon kontakt op te nemen met het politiebureau in Vleuten, telefoon 0900-8844.

Een in de omgeving ingesteld onderzoek naar de auto met de inzittenden leverde geen resultaat op.

Mannen aangehouden voor inbraak

UTRECHT Twee mannen van 18 en 19 jaar uit Utrecht zijn aangehouden op verdenking van inbraak.

Een getuige betrapte de twee woensdag 13 augustus omstreeks 22.10 uur toen zij inbraken in een woning aan de Egelantierstraat. Door het ingooien van een raam, wisten zij uit de woning een laptop buit te maken. De getuige gaf de looprichting en het signalement van de twee door aan ter plaatse gekomen agenten. Die konden de twee inbrekers daarop aanhouden in de voortuin van en woning aan de Vlierboomstraat. De gestolen en weggegooide laptop werd achter een bloembak teruggevonden op de Heringastraat.

De laptop is veilig gesteld en de twee Utrechters zijn ingesloten. Het onderzoek wordt voortgezet.

Jongen aangehouden

UTRECHT Een 15-jarige jongen uit Utrecht is aangehouden op verdenking van mishandeling.

De Utrechter wordt ervan verdacht woensdag 13 augustus omstreeks 19.05 uur een glas naar het hoofd van een 28-jarige Utrechter te hebben gegooid op het pleintje aan de Monnetlaan. Hierdoor liep de 28-jarige man een wond op aan zijn achterhoofd. De jongen is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten. Bovendien onderzoekt de politie een aangifte van een eerder op woensdag gepleegde mishandeling en een openlijke geweldpleging op vrijdag 25 juli waarbij de 15-jarige mogelijk is betrokken.

Autokraker aangehouden

UTRECHT Een 38-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van inbraak.

Na een melding op woensdag 13 augustus omstreeks 05.30 uur, dat er ingebroken zou worden in een auto in de parkeergarage Paardenveld, stelden agenten een onderzoek in. Op de eerste verdieping zagen politiemensen de Utrechter naast een auto staan waarvan het raam was vernield en dat hij met zijn bovenlichaam voorovergebogen in de auto hing. Op het moment dat de Utrechter de politiemensen zag, zette hij het op een rennen. De politiemensen wisten hem na een korte sprint te overmeesteren. In zijn fouillering troffen de politiemensen inbrekerswerktuigen aan.

De Utrechter is ingesloten voor nader onderzoek en verhoor.

Twee mannen aangehouden

UTRECHT Twee mannen van 20 jaar uit Maarssen zijn aangehouden op verdenking van geweld/mishandeling.

De twee zouden op woensdag 13 augustus omstreeks 05.45 uur op de Achttienhovensedijk een 55-jarige man uit Utrecht op zijn borst hebben geslagen. De twee gingen hiertoe over toen zij zagen dat de hond van de 55-jarige man een kat gegrepen en de Utrechter hiertegen niets ondernam. De twee werden overgebracht naar het bureau. Een derde betrokkene, een 22-jarige man uit Utrecht, meldde zich later aan het bureau. Van de drie is een verklaring opgenomen en proces-verbaal wordt opgemaakt.

Na afronding van het onderzoek werden de twee Maarssenaren in de loop van de middag in vrijheid gesteld.

Man aangehouden

UTRECHT Een 39-jarige man uit Utrecht is aangehouden op verdenking van poging diefstal en overtreding van de wet wapens en munitie.

Politiemensen kregen woensdag 13 augustus omstreeks 10.45 uur de melding te gaan naar de Hoge Weide. Vanaf een bouwterrein zou de Utrechter metaal hebben gestolen en zijn weggereden in een auto. Na het natrekken van het kenteken nam de politie een strategische positie in omdat werd vermoed dat de Utrechter naar zijn woning zou rijden. Kort daarna zag de politie de auto rijden en konden deze op de Linschotensingel aan de kant zetten. Na onderzoek lag er geen materiaal in wat van diefstal afkomstig was. Wel werd een jagersmes aangetroffen in de auto en dit is in beslag genomen. Uit een aangifte bleek dat op dinsdag 12 augustus wel materiaal was gestolen en dat de auto van de Utrechter hierbij was gezien.

De Utrechter zit vast en het onderzoek wordt voorgezet.