013 Tilburg



* wo 13 aug

013.nl vernieuwd!
door Gertjan Vandenblink
Vanaf woensdag 13 augustus 13.00 u is hij in de lucht, onze nieuwe website gemaakt door het Tilburgse bureau Freshheads en ontworpen door Studio Jan Koek. De site staat bol van de `user generated content' die vanaf het wereldwijde web automatisch wordt verzameld. Een hele mond vol `user generated content', maar we doelen daarmee natuurlijk op de informatie, foto's en filmpjes die op het web te vinden zijn, gemaakt en verzameld door muziekfanaten over de hele wereld.

Wout Withagen, Interaction Designer bij Freshheads: "Voor de muziek kloppen we aan bij Last.fm, voor de video's bij YouTube en de foto's komen van Flickr. Waarom zouden we onderdelen gaan ontwikkelen als anderen dat al erg goed doen en ook nog eens de mogelijkheid bieden om dat gratis te integreren?" Naast koppelingen met audio-, video- en fotoplatformen, krijgt de nieuwe site een uitgebreid eigen blog, een helder programmaoverzicht en tal van andere functionaliteiten.

Marlies Timmermans, Coördinator Marketing bij 013: "We willen naast de interactie op onze eigen site ook zelf actiever deel gaan nemen aan de bestaande sociale netwerken. Er is een nieuwe verhouding ontstaan tussen zender en ontvanger, we willen ons daar niet tegen verzetten maar juist tweerichtingsverkeer toepassen. We zullen daarnaast ook beter vindbaar zijn op het web, zeker nu we ook de numerieke domeinnaam www.013.nl hebben weten te bemachtigen."

Na de lancering van de nieuwe site houdt het niet op gelukkig, we gaan gewoon door met het bedenken van leuke nieuwe toepassingen voor jullie. Het tienjarig jubileum komt eraan, dus dat biedt weer leuke aanknopingspunten. Voor nu, neem een kijkje in het vernieuwde programmaoverzicht, daar kun je vanaf nu gericht je vraag of reactie deponeren en vindt je alle gerelateerde info over de artiest, band of dj. Daarnaast kun je tegenwoordig ook zoeken in het archief welke bands er zoal in 013 hebben gestaan.