Gemeente Maassluis

Bijdrage verhuis- en inrichtingskosten voor bewoners Burgemeesterswijk

Bewoners van woningen in de Burgemeesterswijk die gesloopt en gerenoveerd worden, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage in de kosten voor het verhuizen en het inrichten van hun nieuwe woning. De gemeente Maassluis heeft hiervoor een speciale regeling.

De regeling is bedoeld voor huishoudens met een inkomen tot en met 125 procent van het sociaal minimum. Ter indicatie: voor alleenstaanden zonder kinderen gaat het om een inkomen van 1.114,20 netto per maand, voor alleenstaande ouders met kinderen tot 18 jaar om een inkomen van
1.432,54 en voor echtparen (met of zonder kinderen, jonger dan 18 jaar) om een inkomen van 1.591,71. Deze huishoudens ontvangen een eenmalige verhuisbijdrage van 690,00. Dit bedrag wordt alleen verstrekt aan mensen die ook een vergoeding van Maasdelta Maassluis krijgen. De gezamenlijke tegemoetkoming in verhuis- en inrichtingskosten van Maasdelta en de gemeente Maassluis komt op
5.825,88 per huishouden. De regeling van Maasdelta is onafhankelijk van het inkomen.

Maasdelta heeft bekend gemaakt welke flatgebouwen en straten deel uitmaken van de tweede sloopfase. De betrokken bewoners worden door de gemeente met een brief geïnformeerd over de bovenstaande regeling. In deze brief wordt aangegeven welke huishoudens in aanmerking komen voor de bijdrage en hoe de vergoeding kan worden aangevraagd.

De realisatie van de Burgemeesterswijk heeft grote gevolgen voor bewoners van de woningen die gesloopt of gerenoveerd worden. Hierbij is immers sprake van verplichte verhuizing. Om die reden heeft het college besloten om een goede regeling voor verhuis- en inrichtingskosten beschikbaar te stellen. Maasdelta Maassluis is hiervoor weliswaar eerstverantwoordelijke, maar het college wil voor minima een extra bijdrage aanbieden.