Stadsdeel Zeeburg

Uitbreiding betaald parkeren op IJburg

Persbericht

14 augustus 2008

Het dagelijks bestuur van stadsdeel Zeeburg wil per 1 januari 2009 het betaald parkeren op IJburg uitbreiden met een deel van het Haveneiland Oost. Het gaat om het gedeelte dat grenst aan het Haveneiland West tot en met de Pampuslaan en het verlengde daarvan. Per 1 mei 2009 komt er nog een aansluitend gebied bij, ten noorden van de Groene tunnel tussen de Pampuslaan en de Fritz Dietrich Kahlenbergstraat. Dit DB-besluit wordt besproken in de Commissie Fysiek op 1 september 2008.

Stadsdeelwethouder Verkeer en Vervoer, Dennis Straat: 'Het besluit om op heel IJburg betaald parkeren in te voeren is al in 2005 genomen. Nu is het Haveneiland Oost aan de beurt. Met het uitgeven van parkeervergunningen en het plaatsen van parkeerautomaten wordt het parkeren in goede banen geleid. Dat is te zien in het gebied waar al eerder betaald parkeren is ingevoerd.'

Op IJburg wordt per adres maximaal één parkeervergunning uitgegeven. Bewoners die een eigen parkeerplaats hebben, bijvoorbeeld in een garage, krijgen geen parkeervergunning voor op straat. Voor bedrijven gelden andere regels. De parkeervergunning voor bewoners kost in 2009 EUR 14,60 per maand, voor bedrijven EUR 23,36 per maand. Bezoekers betalen bij het automaat EUR 2,40 per uur. Het betaald parkeren geldt van maandag tot en met zaterdag, van 9.00 uur tot 19.00 uur.

Meer informatie

Lees verder voor meer informatie over parkeren op IJburg. Informatie kan ook worden verkregen bij de Voorpost aan de IJburglaan 648 (woensdag en vrijdag tussen 12 en 18 uur, zaterdag en zondag tussen 11 en 17 uur).