Politie Gelderland-Zuid

Inbreker heeft drukke middag

Nijmegen, 14-08-2008 o Woensdagmiddag is een 43-jarige man uit Nijmegen aangehouden in de wijk Hees voor poging tot diefstal en poging tot diefstal met geweld.

Agenten kregen dinsdagmiddag verschillende meldingen van pogingen tot diefstal. Deze kwamen uit dezelfde wijk, namelijk Hees. Allereerst kregen zij melding van een inbraak, waarbij de bewoners de inbreker aantroffen in de woonkamer. Om weer weg te komen bedreigde de inbreker de bewoners met een steekwapen. Toen de dader weg was, hebben zij gelijk de politie gebeld en het signalement van de man doorgegeven.

Kort daarna kregen de agenten een melding dat een man zich verdacht gedroeg rondom huizen en autos. Dit was vlak in de buurt vanwaar de eerste melding kwam. Even later hoorden agenten dat wederom een man, met hetzelfde signalement als de vorige meldingen, een tuin binnen probeerde te dringen. De politie kwam met behulp van getuigen de verdachte op het spoor en hield hem vervolgens aan. De man wordt verhoord. Inmiddels is aangifte gedaan.

(15)

Laatst gewijzigd 14-08-2008 14:46 | © Regio Gelderland-Zuid |