Politie Noord- en Oost Gelderland

Politieberichten regio Apeldoorn 14 augustus 2008

|Apeldoorn- Gewond na eenzijdig ongeluk met auto | | Een 28-jarige man uit Apeldoorn is woensdagavond 13 augustus bij een eenzijdig ongeval op de Laan van Mensenrechten in Apeldoorn gewond geraakt.

De man raakte rond 23.55 uur in een flauwe bocht de stoeprand. Hij corrigeerde door naar links te sturen. Hierbij raakte hij de vluchtheuvel. Vervolgens reed de man door het grasveld met de zijkant tegen het ROC-gebouw aan. Hierop werd de auto naar links geslingerd en kwam deze tollend op het fietspad tot stilstand. De bestuurder droeg zijn gordel niet en was daardoor met zijn hoofd door de ruit van de bijrijderszijde geslagen. Hierdoor liep de man enkele hoofdwonden op. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De politiemensen roken een alcohollucht bij de bestuurder waarna in het ziekenhuis een bloedproef is afgenomen. De uitslag hiervan is over enkele dagen bekend.

|     | Apeldoorn- Man verdacht van dealen harddrugs             |
Een 55-jarige man uit Apeldoorn is woensdagochtend 13 augustus op de Stationsstraat in Apeldoorn aangehouden, omdat hij verdacht wordt van het dealen in harddrugs.

Bij een politiecontrole rond 08.15 uur bleek de man in het bezit te zijn van enkele tientallen grammen harddrugs, met als doel deze te verkopen. De man is ingesloten en zal vrijdag 15 augustus voorgeleid worden aan de rechter-commissaris.

|     |Apeldoorn- Sieraden ontvreemd bij insluiping in woning    |
Een 80-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdag 13 augustus de dupe geworden van de diefstal van sieraden vanuit haar woning aan de Casper Fagelstraat in Apeldoorn, doordat een onbekende persoon haar woning ingeslopen was.

Rond 16.30 uur stond een onbekende vrouw bij de 80-jarige aan de deur. In gebrekkig Nederlands maakte zij duidelijk dat er iets met de kachel van het slachtoffer aan de hand was. Hierop liepen zij samen naar de voorkant van de woning. Na 10 minuten verdween de vrouw weer en ontdekte het slachtoffer dat er verscheidene sieraden vanuit haar slaapkamer waren weggenomen. Dit is vermoedelijk door een handlanger van de onbekende vrouw gebeurd. De politie neemt de zaak in onderzoek en waarschuwt voor deze praktijken. In verdachte situaties kan gebeld worden met de politie op nummer 0900-8844.

|     |Apeldoorn- Sieraden weg na bezoek van onbekende vrouw     |
Een 66-jarige vrouw uit Apeldoorn is woensdagochtend 13 augustus bestolen van haar sieraden vanuit haar woning aan de van Oldenbarneveltstraat in Apeldoorn, nadat zij bezoek had gehad van een tweetal onbekende vrouwen.

De vrouwen kwam rond 11.30 uur aan de deur met het verhaal over een lekkage in de woning en of ze even mochten kijken. Het slachtoffer liet de vrouwen binnen en zij bleven enkele minuten binnen. 's Avonds kwam de 66-jarige erachter, dat er een sieradendoosje vanuit haar kamer ontvreemd was.

De politie onderzoekt of de beide insluipingen (Oldenbarneveltstraat en Casper Fagelstraat) met elkaar verband houden.

|     |Hoenderloo- Inbraak in supermarkt op bungalowpark         |
Bij een inbraak in een supermarkt op een bungalowpark aan de Miggelenbergweg in Hoenderloo zijn woensdagochtend 13 augustus sigaretten buit gemaakt.

Rond 06.12 uur kwam er melding van het inbraaksysteem van de supermarkt bij een beveiligingsbedrijf binnen. Bij de supermarkt bleek men een ruit aan de zijkant van het pand te hebben ingeslagen, waarna de sigaretten meegenomen zijn. De politie onderzoekt de zaak.

|     |Apeldoorn- Verdachten winkeldiefstallen aangehouden       |
Bij verschillende winkeldiefstallen zijn woensdag 13 augustus vijf mensen aangehouden.

Rond 10.45 uur werd een 45-jarige man uit Apeldoorn aangehouden, omdat hij bij een supermarkt aan de Deventerstraat in Apeldoorn etenswaar meenam, zonder deze te betalen. De man zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden. Tevens werd de man door het winkelpersoneel een ontzegging voor de winkel gedurende een jaar opgelegd.

Rond 14.30 uur werden twee Apeldoornse meisjes van 14-jaar oud aangehouden, omdat zij vanuit een winkel gevestigd in de Oranjerie in Apeldoorn piericings hadden gestolen. De meisjes bekenden de diefstal. De piercings zijn aan de winkel teruggegeven.

Rond 16.00 uur werden twee Apeldoornse meisjes van 12 en 14 jaar oud aangehouden, omdat zij vanuit een winkel aan de Hoofdstraat in Apeldoorn een piercing meenamen, zonder deze te betalen. Beiden bekenden de diefstal. De meisjes zijn overgedragen aan hun moeders.

De minderjarigen worden aangemeld bij het jeugdpreventieproject waarna een passende maatregel zal volgen.