Gemeente Bolsward


Nieuws
14-08-08

Paden achter basisscholen de Blinker en de Bron afgesloten

De werkzaamheden rond de verbouw van de basisscholen zijn in volle gang. Vanwege de veiligheid van de fietsers en voetgangers is het noodzakelijk de paden achter de scholen de komende maanden af te sluiten.

Basisscholen De Blinker en De Bron aan de Blink (naast de Sporthal) worden vernieuwd en uitgebreid. De eerste vijf lokalen van De Bron en het nieuwe lokaal van De Blinker zijn al in gebruikt. De leerlingen van de onderbouw zijn het nieuwe schooljaar van start gegaan in deze nieuwe lokalen. Het schoolgebouw " 't Blinkertje" is gesloopt en het heiwerk is inmiddels ook verricht.

Voor de vakantie informeerden wij u dat wij na de vakantie zouden bekijken of het veilig genoeg is om de paden achter de scholen weer te gebruiken. Vanwege de bouwwerkzaamheden en de veiligheid van fietsers en voetgangers is het noodzakelijk deze paden ook de komende maanden af te sluiten.

Welke fiets- en voetpaden zijn afgeloten?

Dit betekent dat de Dr. Beekhuissingel, vanaf de fietsbrug naar de sportvelden tot aan de tennisbanen, is afgesloten. Achter Huylckenstein wordt een gedeelte van het schoolpad afgesloten. Het is niet meer mogelijk om vanuit Eekwerd II via het Schoolpad naar de sportvelden te gaan. Dit is wel mogelijk via het fietspad/wandelpad van De Fûgelkrite.De tennisbanen zijn bereikbaar vanaf het Hoog Bolwerk. De paden zijn afgesloten tot eind 2008.

Tot die tijd gaat het bouwverkeer van en naar de scholen via de Dr. Beekhuissingel en de "Sporttille", de fietsbrug naar de scholen en de sporthal. Na de kerstvakantie bekijken we opnieuw of we de paden weer kunnen openstellen voor voetgangers en fietsers. Hierover informeren we u begin 2009..

feed