Gemeente De Bilt


Jong De Bilt Speerpunten in jeugdbeleid 2008 - 2010

Gemeente De Bilt stelt concept nota jeugdbeleid vast

De gemeente De Bilt heeft de concept nota 'Jong de Bilt, Speerpunten in het jeugdbeleid 2008 - 2010' vastgesteld. In deze concept nota staat de koers verwoord die de gemeente de komende jaren wil varen als het gaat om het jeugdbeleid.

De gemeente wil een bijdrage leveren aan een goede uitgangspositie voor de jeugd en een positief uitzicht op de toekomst. Jeugdbeleid is beleid dat zich richt op alle jongeren in de leeftijd van 0 - 23 jaar en waarbij er specifieke aandacht is voor kwetsbare jongeren. De gemeente ziet ouders c.q. opvoeders als primair verantwoordelijk voor de opvoeding van hun kinderen. Zij zorgt voor voldoende ondersteuning van de ouders/opvoeders bij het uitvoeren van hun opvoedingstaken. Ook staat de gemeente voor een vraaggerichte benadering en een integrale aanpak.

De komende jaren wil de gemeente De Bilt verder werken aan het vergroten van de samenhang in het lokaal jeugdbeleid, waarbij Jeugd en Ouders Centraal en het toekomstige Centrum voor Jeugd en Gezin een belangrijke spil is. Zij gaat zoveel mogelijk uit van een wijkgerichte benadering en wil jonge inwoners meer betrekken bij het gemeentelijk beleid

De concept nota Jong De Bilt Speerpunten in het jeugdbeleid 2008 - 2010 ligt tot en met 30 september 2008 ter inzage op het gemeentehuis, servicepunt Maartensdijk en de bibliotheken. Daarnaast zijn de WMO Adviesraad, het Gehandicapten Platform en de Jongerenraad gevraagd om advies. Ook belangrijke uitvoeringsorganisaties op het terrein van jeugd en jongeren zijn gevraagd om een reactie. De definitieve versie van de nota wordt naar verwachting in december aan de gemeenteraad voorgelegd.

Noot voor de pers:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Communicatieadviseur, Linda van den Noort, telefoon (030) 228 95 01

Bilthoven, 13 augustus 2008