Gemeente Uithoorn

Gemeente Uithoorn
Laan van Meerwijk 16
1423 AJ Uithoorn
Postbus 8
1420 AA Uithoorn
Tel: 0297-51 31 11
Fax: 0297-51 32 22
E-mail: gemeente@uithoorn.nl

Vaststelling Regionale Huisvestingsverordening en Convenant Woonruimteverdeling

12 augustus 2008 print
De regioraad van de Stadsregio Amsterdam heeft op 24 juni 2008 de Regionale Huisvestingsverordening Stadsregio Amsterdam 2008 en het Convenant Woonruimte-verdeling vastgesteld.

Deze regelingen komen in de plaats van de Huisvestingsverordening gemeente Uithoorn 1999 en het Convenant ROA-Huisvestingsregio van 1997. Daarin hebben de regiogemeenten van de Stadsregio Amsterdam (voorheen ROA) hun gemeenschappelijke afspraken over de woonruimteverdeling vastgelegd.

Omdat de bepalingen van de Huisvestingsverordening gemeente Uithoorn 1999 ongewijzigd zijn overgenomen in de Regionale Huisvestingsverordening, betekent deze regionale verordening voor Uithoorn geen verandering.

In het Convenant Woonruimteverdeling is wel een aantal nieuwe bepalingen opgenomen. Nieuw is het samenvoegen van de "woonduur" van twee woningzoekende huishoudens die bij toewijzing van een door hen gezamenlijk te betrekken nieuwe huurwoning twee corporatiewoningen in de stadsregio vrijmaken.

De "woonduur" is de periode die een woningzoekende in zijn huidige woning woont.

Ook nieuw is het tijdelijk behoud van woonduur na verhuizing naar een andere corporatiewoning in de stadsregio. Mensen die spijt hebben van hun verhuizing kunnen gedurende vijf jaar na acceptatie van hun nieuwe woning op basis van hun oude woonduur nogmaals reageren op het aanbod van corporatiewoningen.

De nieuwe regelingen kunt u van deze site downloaden. Klik het document rechts in het menu aan en kijk op de website van de Stadsregio Amsterdam:www.stadsregioamsterdam.nl (/publicaties/bekendmakingen/ artikelen/bekendmaking 24 juni). ^

* Convenant Woonruimte Verdeling Regioraadsbesluit 24 juni 2008
* Regionale Huisvestings Verordening 24 juni 2008
* Toelichting op convenant woonruimteverdeling 24 juni 2008