Gerechtelijke organisatie

Gevangenisstraf en openbaarmaking uitspraak voor oplichting en verduistering

Zwolle - Lelystad, 14 augustus 2008 - De meervoudige strafkamer van de rechtbank Zwolle-Lelystad heeft op 14 augustus 2008 een man uit Almere veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaren, waarvan 1 jaar voorwaardelijk met een proeftijd van 2 jaren.

De man kreeg deze straf omdat hij zich naar het oordeel van de rechtbank gedurende geruime tijd schuldig heeft gemaakt aan een groot aantal oplichtingen, met de opbrengst waarvan hij onder meer zijn woning liet verbouwen en inrichten, waarvan hij met vakantie ging en waarvan hij ook overigens in zijn levensonderhoud voorzag. De man heeft zich bij de bewezen gevallen van oplichting bediend van valse namen, valse hoedanigheden en leugens. Van een aantal gevallen van oplichting alsmede van het doen van een valse aangifte heeft de rechtbank de man vrijgesproken.

In een aantal bewezen verklaarde gevallen van oplichting moet de man de door hem veroorzaakte schade vergoeden.

Daarnaast heeft de man zich volgens de rechtbank schuldig gemaakt aan de verduistering van een door oplichting verkregen auto, verboden wapenbezit en een mishandeling.

Als bijkomende straf heeft de rechtbank openbaarmaking van de uitspraak door middel van publicatie in een landelijk dagblad gelast, omdat de maatschappij naar het oordeel van de rechtbank tegen de man moet worden beschermd.

LJ Nummer

BE0066

Bron: Rechtbank Zwolle-Lelystad Datum actualiteit: 14 augustus 2008 Naar boven