Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Woonvisie een stap verder

Woonvisie 2015 Kiezen voor mensen een stap verder

14 augustus 2008

Het dagelijks bestuur van het stadsdeel heeft op 12 augustus jl. met enthousiasme de ontwerp woonvisie ter besluitvorming naar de raad gestuurd. De raad zal zich de komende periode over de visie gaan buigen. De commissiebehandeling is op 8 september. De raadsbehandeling is 29 september.

Inspraakreacties

Van 23 mei tot en met 4 juli konden bewoners inspreken op de concept Woonvisie. In totaal hebben 6 insprekers van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. De reacties op de ontwerp Woonvisie zijn overwegend positief en bestaan vooral uit aanbevelingen en kleine kanttekeningen.

Kiezen voor mensen, wonen, buurten en partners

In de woonvisie kiest het stadsdeel voor mensen, wonen, buurten en partners. Het accent ligt hierbij vooral op het verbeteren van de woonsituatie van de mensen met lage en lage- middeninkomens, grote gezinnen en mensen die willen wonen met zorg. Voor deze laatste groep zijn bijv. speciale zorgwoningen nodig. Grote gezinnen wil het stadsdeel aan een passende woning helpen door het aanbieden van maatwerk. In de visie ligt de nadruk op veilig wonen, samen wonen en gezond wonen. Per buurt wordt in de visie een strategie bepaald. Bewoners, corporaties en particuliere verhuurders hebben ook een actieve taak bij de uitvoering van de woonvisie.

Inspreken

Inspreken is nog mogelijk op 8 september in de commissievergadering Wonen en Grote Projecten en op 29 september in de raad. Meer informatie over de woonvisie leest u hier. Reageer