FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: staking Honeywell wordt uitgebreid met 24 uur

De staking bij Honeywell in Emmen wordt met 24 uur uitgebreid. In een actiebijeenkomst besloten de stakende werknemers vanaf vandaag twee keer 24 uur per week te staken. Bij de actiebijeenkomst was Henk van der Kolk, voorzitter FNV bondgenoten, aanwezig om de stakers een hart onder de riem te steken.

De tweede stakingsdag begint donderdagavond om 22.00 uur. Hans Hulshoff, bestuurder FNV Bondgenoten: "De strijd verhardt nu. Zolang Honeywell niet bereid is een fatsoenlijk sociaal plan af te spreken, gaan de stakingen door. Vanaf nu dus op zondag en donderdag."

Het draait allemaal om het sociaal plan voor de 120 medewerkers. De vakbond eist onder meer een goede ontslaguitkering, een looptijd van vijf jaar voor het sociaal plan en ondersteuning bij het vinden van ander werk. Dit heeft de bond begin juli in een open brief aan het bedrijf laten weten.

Het sociaal plan is nodig omdat de directie van Honeywell (producent van meet- en regelapparatuur) productie naar Tsjechië wil verplaatsen. Hiermee verdwijnt ongeveer een kwart van de arbeidsplaatsen (120 van de 400). "Honeywell heeft zelf besloten de productie te verplaatsen, dan moet het bedrijf ook de verantwoordelijkheid nemen om de situatie hier netjes achter te laten," aldus Hulshoff.


---