Gemeente Binnenmaas

Naturalisaties in Binnenmaas

Vandaag, op donderdag 14 augustus, zijn zeven personen genaturaliseerd in de gemeente Binnenmaas. De naturalisatie vond plaats in de raadzaal van het gemeentehuis in Maasdam.

Zeven nieuwe Nederlanders gaven gehoor aan de uitnodiging voor de naturalisatie. Burgemeester A.J. Borgdorff reikte de Nederlanders de officiële papieren uit voor het Nederlanderschap.

De volgende personen zijn genaturaliseerd tot Nederlander:
* De familie Zia (uit Afghanistan):

+ Vader Zia-ul-HaQ (42 jaar)

+ Zoon Edjaz-ul-HaQ (15 jaar)

+ Zoon Riaz-ul-Haq (14 jaar)

+ Dochter Zynab (12 jaar)

+ Dochter Golsum (9 jaar)

+ Zoon Ashmad Jawad (3 jaar)

* René Guiriène (25 jaar, uit Haïti)

Tijdens de bijeenkomst sprak burgemeester A.J. Borgdorff de aanwezigen toe, waarna zij namens het gemeentebestuur van Binnenmaas een typisch Nederlands presentje hebben ontvangen. Tijdens de bijeenkomst hebben de nieuwe Nederlanders hun officiële papieren gekregen die nodig zijn voor het aanvragen van een paspoort.

Meer informatie

Vanaf 1 oktober 2006 is het bijwonen van de naturalisatiedag verplicht. Alleen zo kunnen 'nieuwe Nederlanders' vanaf dat moment aan de papieren voor het aanvragen van hun paspoort komen. Vanaf die datum mogen gemeenten per jaar zoveel ceremonies organiseren als zij willen; alleen die op 15 december blijft verplicht. Dat is namelijk de nationale naturalisatiedag.

Bekijk hieronder de foto's van de naturalisaties

gemeentehuis
Sportlaan 22
3299 XG Maasdam

postadres
Postbus 5455
3299 ZH Maasdam

telefoon
078 - 676 44 33

fax
078 - 676 19 58

e-mail
gemeente@binnenmaas.nl