Veel belangstelling voor biogastrekker De Marke 14 aug 2008

Onderdeel: Animal Sciences Group

Sinds augustus 2007 gebruikt Praktijkcentrum De Marke een Fendt 306 die is omgebouwd naar Dual-Fuel Biogas-Diesel. De trekker is omgebouwd binnen het project âeconomische opwaardering van biogasâ. Voor zowel de opwaarderingapparatuur als de omgebouwde trekker is van binnen en buiten Nederland veel belangstelling. Diverse buitenlandse delegaties zijn al komen kijken. Veel bezoekers staan versteld van de toekomstmogelijkheden van deze nieuwe techniek.

De belangstelling is zelfs zo groot dat RAP Clean Air Products, de firma die de trekker heeft omgebouwd, uitgenodigd werd om te trekker tentoon te stellen en te demonstreren op de "Borgeby Fältdagar" in Zweden. Dit is een grote internationale landbouwbeurs met bezoekers uit Scandinavië, Noord Duitsland en de Baltische staten. In samenwerking met het Zweedse Biogas Syd en de Zweedse Biogas-afdeling van EON heeft Gert-Jan Rap de trekker gedemonstreerd. Aansluitend was er een conferentie op Wrams Gunnarstorp, één van de grotere en meest moderne biogasplants van Zweden. Naast de enorme belangstelling voor de biogastrekker bleek dat ook de belangstelling voor de opwaarderingtechnologie, zoals momenteel getest op De Marke, zeer groot is.

Samen met Praktijkcentrum De Marke en LTO Noord Projecten heeft de Nederlandse biogasindustrie duidelijk laten zien waartoe het in staat is. Inmiddels zijn al een aantal stappen gezet om verdere internationale samenwerking op het gebied van biogasopwaardering en gebruik van biogas als voertuigbrandstof mogelijk te maken.

Voor verdere informatie over de biogas trekker zie www.rap-cleanairproducts.comÂ

Contact
Gerjan Hilhorst
Tel. 0320 - 238 011
Gerjan.Hilhorst@wur.nl