Haarstyling belangrijker dan partner

Rotterdam, donderdag 14 augustus - Het is al lang bekend dat de Nederlandse vrouw een drukke ochtend heeft voor ze aan het werk gaat of aan haar dagelijkse werkzaamheden begint, maar hoe zit het nou met de precieze indeling van haar ochtend? Haarstylingmerk Wella Forte deed onderzoek1 naar de bezigheden van de Nederlandse vrouw in de ochtend en haar mening daarover, en ontdekte dat zij in de eerste plaats graag minder tijd zou willen besteden aan het huishouden en in de tweede plaats aan haar haarstyling. Meer tijd zou ze graag willen steken in zichzelf, want door drukte met kinderen 's ochtends cijfert ze zichzelf vaak weg. Opvallend is dat de dames in hun ochtendroutine weinig tijd hebben voor en willen besteden aan hun partner.

Vrouwen in Nederland zijn 's ochtends vooral in de weer met de kinderen en plaatsten zochzelf op de achtergrond wanneer er tijdgebrek ontstaat. Zij hebben dan geen tijd om te ontbijten (40%), vergeten belangrijke spullen, zoals sleutels of portemonnee (37%) en laten hun haarstyling voor wat het is (32%). Vrouwen geven aan dat als zij meer tijd zouden hebben, zij deze zouden willen besteden aan ontbijten (22%), de krant lezen of televisie kijken (17%) en douchen (8%). Slechts 4% zegt meer tijd aan hun wederhelft te willen geven.

Ruim een kwart van de Nederlandse vrouwen zou liever minder tijd besteden aan haarstyling. Ruim 50% van de vrouwen vindt het dan ook een belangrijke eigenschap van een stylingproduct dat het in gebruik niet teveel tijd kost. Uit eerder onderzoek van Wella Forte is gebleken dat goede haarstyling erg belangrijk is, omdat het een groot gedeelte van het zelfvertrouwen bepaalt. Met een 'goede haardag' heeft een vrouw meer zelfvertrouwen. Meer dan 8 van de 10 dames van de vrouwen vinden het dan ook erg belangrijk dat het haar de hele dag in model blijft. Haarstyling kunnen de dames dus beter niet achterwege laten in geval van een drukke ochtend.

Snelle oplossing
Om er voor te zorgen dat de vrouw minder tijd aan haarstyling kwijt is, heeft Wella Forte voor snelle oplossingen gezorgd. De premium hairsprays werken op basis van een speciale mix van vier polymeren dat ervoor zorgt dat je met een kleine hoeveelheid van het product de haren snel fixeert. Het verbeterde spraysysteem zorgt voor een snelle en goede verdeling van het product over het haar. De formule verkort de droogtijd zodat vrouwen geen onnodige tijd kwijt zijn met wachten. De hairsprays zijn snel droog en geven instant styling in 5 seconden. Geen tijdrovende haarstyling meer, maar tijd voor ontbijten en de krant of televisie.


1 Online onderzoek uitgevoerd door TNS NIPO eind juni 2008 onder 523 Nederlandse vrouwen in de leeftijd van 30 tot 55 jaar in opdracht van Wella Forte.

Links: http://www.wellaforte.nl

Noot voor de redactie:

Achtergrondinformatie (