Schouten&Nelissen Groep vordert met soft skills trainingen in China

Acht Chinese specialisten voor certificering in Nederland

Zaltbommel, 14 Augustus 2008. Schouten Training, het internationale expertise centrum van opleidingsgroep Schouten? in Zaltbommel, is van 7 tot 23 september gastheer van een groep Chinese trainingspecialisten die zich bij Schouten China in Beijing professioneel bekwaamden op de gebieden assertiviteitstraining, leiderschap en soft skills ontwikkeling. In totaal worden acht Chinese trainers tijdens hun verblijf in Nederland gecertificeerd om in Beijing voor Schouten China aan de slag te gaan. Het is voor het eerst dat Chinese specialisten zelfstandig soft skills trainingen kunnen geven volgens de leermethoden van de Schouten? Groep.

Schouten? is met haar opleidingen en trainingen al 28 jaar toonaangevend. Momenteel is de groep actief in zeven landen, inclusief China waar sinds begin 2007 wordt gewerkt onder de naam Schouten China. De groep, waartoe ondermeer ISBW, Schouten? en ISES behoren, is marktleider in Nederland met een omzet van meer dan Euro 80 miljoen en behoort tot de top 10 Europese opleiding instituten.

Basisopleiding in Beijing met afsluitende training en certificering in Nederland Na een intensieve basisopleiding in Beijing met afsluiting en certificering in Nederland beginnen de Chinese professionals eind september. "De behoefte aan soft skills trainingen in China is enorm,"zegt Ton Voogt, lid van de Raad van Bestuur van de Schouten? Groep, ondermeer verantwoordelijk voor de opbouw en ontwikkeling van de Chinese markt. "Onze trainingen zijn helemaal toegesneden op typisch Chinese situaties en de cultuur die het bedrijfsleven kenmerkt. Ze leren de deelnemers onder eigen verantwoordelijkheid experimenteel nieuw gedrag uit te voeren. Ze analyseren hun eigen ervaringen. Zo'n techniek is nieuw voor China, al doende leren, en behoorlijk anders dan ze gewend zijn met bijvoorbeeld de lecture methodes, die daar in veel leersituaties worden gebruikt. Onze methode kan in het begin bedreigend overkomen omdat de individuele verantwoordelijkheid van de deelnemer wordt aangesproken. Dat is voor een westerling gesneden koek, maar voor een Chinees in veel gevallen onbekend terrein. De uitkomst is vaak overweldigend. De training maakt de deelnemer zelfbewust en effectiever dan voorheen. Naar zulke mensen is men in China op zoek. En wij leveren ze af".

Schouten China
Schouten China biedt trainingen en opleidingen aan in het Chinees en Engels. Ze worden gegeven door trainers en coaches die onder verantwoordelijkheid van S? zijn opgeleid en gecertificeerd. Aan de leiding van Schouten China staan twee Chinese managers, CEO, Qishi (Chris) Jiang en CFO, Yan (Jessica) Dong. Lokale marketing en verkoopspecialisten zorgen voor de contacten met het bedrijfsleven. Samen met de directie benaderen zij de marktpartijen en halen opdrachten binnen bij Chinese en internationale ondernemingen. Door het bedrijfsleven worden de trainingen als zeer welkom ervaren. In principe behoort voor China het gehele aanbod van trainingen en opleidingen dat door de Schouten? Groep in de loop der jaren is ontwikkeld, tot de mogelijkheden.

Tot het team ervaren gecertificeerde trainers waarvan Schouten China nu al gebruik maakt behoren een uit Nederland afkomstige trainster die in Beijing woont, een Israëlische trainster met zes jaar ervaring in China, een Duitse trainster die voor Volkswagen werkt, een Chinese trainster met tien jaar ervaring in de VS en een Chinese trainer die in verschillende Europese landen heeft gewerkt. Verwacht wordt dat met de acht nieuw gecertificeerde Chinese trainers, die op hun beurt ook weer lokale trainers zullen opleiden, kan worden voldaan aan de groeiende vraag naar effectieve soft skills trainingen in het Chinees of Engels.