GasTerra stelt Jaarprijs Energietransitie in voor hogescholen

GasTerra doet een oproep aan alle studenten van hogescholen om mee te werken aan het energietransitieproces. Hiervoor stelt GasTerra een jaarlijkse prijs van in totaal 100.000 euro beschikbaar. Energietransitie omvat de overgang van het gebruik van fossiele brandstoffen naar de inzet van duurzame energiebronnen.

De studenten worden gevraagd om met creatieve ideeën te komen die resulteren in verlaging van de energievraag, de vergroting van de inzet van duurzame energiebronnen, de vermindering van de CO2-uitstoot of de verhoging van rendementen bij het gebruik van fossiele brandstoffen. Onderwerpen die daarbij onder meer in beeld komen zijn het effectief bereiken van gedragsverandering en nieuwe of verbeterde energiebesparende technieken, processen of regelsystemen.

De 'GasTerra Transitie Jaarprijs' kent een eerste prijs van 75.000 euro, een tweede prijs van 15.000 euro en een derde prijs van 10.000 euro. Van deze bedragen zal 90% naar de Hogeschool gaan voor de verdere uitwerking van het idee en 10% naar de student(en) die het idee heeft (hebben) ontwikkeld en ingediend.

De jaarprijs zal tijdens een in het begin van 2009 te houden landelijk energiecongres worden uitgereikt. Tijdens dit congres kunnen ideeën op een infomarkt worden gepresenteerd, zodat het bedrijfsleven hier kennis van kan nemen.

Met het initiatief, dat zeer positief door de HBO-raad is ontvangen, hoopt GasTerra de interesse voor energie en energietransitie te bevorderen. Daarnaast hoopt de onderneming dat de jaarprijs nieuwe oplossingen en perspectieven voor het energie- en milieuvraagstuk gaat opleveren.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Ben Warner, tel. 050 - 3648810 (ben.warner@gasterra.nl)

Profiel GasTerra
GasTerra is een internationaal opererende handelsonderneming in aardgas. De onderneming is werkzaam op de Europese energiemarkt en heeft een belangrijk aandeel in de Nederlandse gasmarkt. Daarnaast biedt GasTerra aan deze handel gerelateerde diensten aan. De onderneming beschikt over een sterke inkooppositie en meer dan 40 jaar ervaring. GasTerra bevordert een veilige en doelmatige inzet van aardgas en is actief in de ontwikkeling van verdere toepassingen. Het bedrijf onderkent het belang van het transitietraject naar een duurzame energievoorziening en initieert projecten in dat kader.