Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Vergunning groot evenement vóór 1 januari aanvragen

14 augustus 2008

In verband met de beschikbare (politie) capaciteit en de grote belasting van de ambtelijke diensten is het belangrijk om in een zo vroeg mogelijk stadium inzicht te hebben in het aantal grote evenementen waarvoor een vergunning wordt aangevraagd. De vergunningaanvragen voor grote evenementen (2000 of meer bezoekers/deelnemers) in 2009 op zowel de openbare weg als in gebouwen moeten daarom vóór 1 januari 2009 worden ingediend bij het betreffende stadsdeel. De in de APV genoemde aanvraagtermijn van 8 weken is onverkort van toepassing.

In de aanvraag moet ten minste vermeld worden: locatie, aantal bezoekers, datum, tijd en aard van het evenement. Voor meer informatie kijk op www.amsterdam.nl en zoek op `evenementen'.

Let op:

Voor de stadsdelen Centrum en Oud-Zuid gelden afwijkende termijnen.


- Evenementen met meer dan 2000 bezoekers op het Museumplein moeten vóór 1 november 2008 bij stadsdeel Oud-Zuid zijn aangemeld. U kunt van maandag t/m vrijdag van 09.00-12.00 uur contact opnemen met de afdeling vergunningen via telefoonnummer 14 020. Zie ook www.oudzuid.amsterdam.nl.


- Evenementen met meer dan 2000 bezoekers in stadsdeel Centrum moeten vóór 1 september bij stadsdeel Centrum zijn aangemeld, dit heeft het stadsdeel al eerder bekend gemaakt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling evenementen van stadsdeel Centrum via evenementen@centrum.amsterdam.nl of www.centrum.amsterdam.nl.


- Voor Koninginnedag geldt een specifiek aanvraagbeleid. Voor meer informatie hierover kunt u vanaf 1 december 2008 terecht op www.amsterdam.nl/koninginnedag .

Voor informatie kunt u bellen met Antwoord, het algemene informatienummer van de gemeente Amsterdam telefoonnummer 14 020. Reageer