Ingezonden persbericht

PERSINFORMATIE
19 juli 2008

Programma theaterseizoen 2008-2009
Troost speelt 'Priscilla, queen of the desert' en 'De tranen van Maria Machita'.

Onder de noemer 'Kitsch' bewerkt Theatergroep Troost komend seizoen 'Priscilla, queen of the desert' tot theatervoorstelling en speelt het de smartlapmusical 'De tranen van Maria Machita'. Verder staan op het programma: 'Nu Even Wel' en 'Cloaca' van Maria Goos en 'Zullen we het liefde noemen' van Peer Wittenbols (reprise). Voor diverse vrouwenrollen is er op 14 augustus a.s. een auditie.

Polderkoninginnen
Met de theaterbewerking van de hitfilm 'Priscilla, queen of the desert' van Stephen Elliot uit 1994 zet Troost haar traditie voort van het bewerken van klassiekers uit de bioscoop. Zo werd in 2005 'My beautiful laundrette' My beautiful/Habibi ana, onder regie van Frank Hoek. Met haar versie van 'Los Amantes del circulo polar' (Geliefden van de poolcirkel, regie Thomas Boer) werd Troost in 2007 geselecteerd voor het landelijke Theatercircuit.
In 'Polderkoninginnen' is het verhaal over de drie travestieten en hun bus verplaatst van de Australische woestijn naar de Hollandse polder. De drie showgirls hebben genoeg van hun dagelijkse leven. Ze accepteren de uitnodiging om een aantal shows te doen in een hotel in de polder. Een oude bus wordt Priscil gedoopt en volgeladen met onmisbare attributen als kleren, pruiken, glitter, make-up en drank. Onderweg veel jolijt, roddels en grove grappen.
Toneelbewerking: Juan Gomez Ocampo
Regie: Thijs Willems.
Speeldata: april/mei 2009.

De tranen van Maria Machita, van Paul Ruven
De oer-Hollandse smartlap stond model voor deze romantische musical/theatervoorstelling. Maria Machita verliest in korte tijd haar vader en moeder. En haar geliefde Turkse vriend vertrekt uit het land. Ellen ten Damme won voor haar rol in de film uit 1991 van Paul Ruven een Gouden Kalf.
Toneelbewerking en regie: Frank Roumen
Speeldata: 22, 23, 24 januari 2009, Try outs;
29, 30, 31 januari, 1 februari 2009, De Engelenbak, Amsterdam;
7 februari 2009, Verkadefabriek, 's-Hertogenbosch
14 februari 2009, Het Pakhuis, Hoorn

Maria Goos bij je thuis?
Troost brengt twee succesvolle Maria Goos-stukken als 'huiskamervoorstelling'. Boekingen voor uitvoering thuis, op kantoor, etc. zijn nog mogelijk. 'Nu even wel', is een voorstelling uit 1996 over een vrouwenvriendschap. Vier vrouwen ontmoeten elkaar, één van hen is weduwe. Zij komt er achter dat haar man een minnares had.
'Cloaca' is een wrange komedie over een mannenvriendschap. Vier maatschappelijk geslaagde studievrienden van rond de 45 ontdekken dat ze niet de man zijn geworden die ze hadden willen zijn.
Speeldata:voorjaar 2009.

'Zullen we het liefde noemen' van Peer Wittenbols.
De succesvolle gynaecoloog Dolf is vrijgesproken van een medische fout. Wat een feestelijke avond moet worden met vrouw Hella en beste vriendin Vicky, mondt uit in een drankgelag waarin elkaar de waarheid wordt verteld. Maar wat is waarheid onder beste vrienden. En wat liefde?
Over relaties, desillusies, integriteit, uitgestelde kinderwensen en de waarheid in de liefde.
Troost speelde deze voorstelling dit voorjaar al in verschillende steden in het land. Wegens succes nu in reprise. Regie: Frank Hoek

Reserveren: via www.theatergroeptroost.nl of bij de theaters.

Theatergroep Troost
Bij Theatergroep Troost uit Amsterdam werken professionals en ambitieuze amateurs samen. Elk seizoen brengt Troost een aantal nieuwe producties uit. Naast voorstellingen in theaters speelt zij op verzoek voorstellingen op locaties, bijvoorbeeld bij je thuis, en organiseert zij workshops.
Bij Troost kunnen ook acteurs geboekt worden voor o.a. trainingen, assessments en figuratie.
Op 14 augustus houdt Troost nog auditie voor verschillende vrouwenrollen.
Zie www.theatergroeptroost.nl

Noot voor redactie (