Persbericht: 08-08-2008

België centraal op EuroSonic Noorderslag 2009

Aftrap op Pukkelpop 2008

EuroSonic Noorderslag, dat plaatsvindt op 15, 16 en 17 januari 2009 te Groningen, richt haar pijlen op België. Nadat landen als Zweden, Frankrijk en Duitsland tijdens eerdere edities in de schijnwerpers hebben gestaan, is het dit jaar de beurt aan België om zich gedurende het Europese showcasefestival en de muziekconferentie te presenteren. 'België heeft een fantastische muziekcultuur, waar bands als dEUS, Soulwax, Girls in Hawaii en Ghinzu uit zijn voortgekomen', aldus Peter Smidt, creatief directeur van EuroSonic Noorderslag. `Op EuroSonic Noorderslag willen we graag onze muzikale zuiderburen centraal stellen en de Belgische popsector en haar belangrijkste nieuwe acts presenteren.'

Op EuroSonic Noorderslag zullen meer dan 250 internationale en nationale acts zich presenteren aan de aanwezige internationale pers, industrie en publiek. 2500 internationale vertegenwoordigers van platenlabels, festivals, podia, journalisten, beleidsmakers en managers bezoeken EuroSonic Noorderslag om aanstormend talent te ontdekken, de laatste ontwikkelingen binnen de sector te volgen en te netwerken.

De focus op België wordt gepresenteerd op Pukkelpop 2008, dat plaatsvindt van 14 t/m 16 augustus te Hasselt-Kiewit in België en wordt mede mogelijk gemaakt door Studio Brussel, Wallonie Bruxelles Musiques en Muziekcentrum Vlaanderen.


---