Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

14 augustus, 2008

Boekpresentatie en tentoonstelling

Pure India in WTC Art Gallery Rotterdam

Epson sponsort fotografen Henk Bothof en Martin Bakker bij diverse exposities

Schiedam- Fotografen Henk Bothof en Martin Bakker presenteren met trots op zondag 21 september hun eerste fotoboek Pure India in het WTC Art Gallery te Rotterdam. Het boek wordt om 16.30 gepresenteerd door de bekende fotograaf en vriend, Dos Winkel. Tevens is er een tentoonstelling van 21 september tot en met 5 oktober in het kader van het boek te zien. Deze expositie wordt gesponsord door Epson, specialist in professionele fotografische afdrukken.

Het boek Pure India en de bijbehorende expositie geeft een beeld van bijzondere Indiase bevolkings- groepen die dicht bij de natuur staan en veelal onbekend zijn met westerse normen en waarden. Henk Bothof: "Wij laten met ons werk de verscheidenheid zien van tribale volken uit dit land. Van de Boedistische monniken tot stammen als de Jat, Rabari, Gadaba en Bonda. Deze volken hebben allen hun eigen tradities en gebruiken."

De geportretteerde mensen zijn ontspannen in hun natuurlijke omgeving gefotografeerd dankzij goede communicatie met een lokale gids die de taal spreekt, de mensen kent en hen informeert. Die ontspannenheid ademen de foto's uit. Met deze beelden creëert het duo een document van beschavingen die er straks mogelijk niet meer zijn.

LLink reispresentatrice Floortje Dessing schreef het voorwoord en een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel KidsRights. De boekpresentatie zal in een bijzonder Indiaas sfeertje verkeren vanwege traditionele muziek.

De prints van Bothof & Bakker zijn gemaakt met de nieuwste Epson Stylus Pro 11880 printer, het vlaggenschip van Epson. Het bedrijf is dusdanig enthousiast over het materiaal van de fotografen, dat zij hen naast hun boekpresentatie tevens ondersteunen met exposities bij de Rotterdamse boekhandel Donner van 6 oktober tot en met 1 november en in het Lloyd Hotel & Culturele Ambassade in Amsterdam, tijdens het Amsterdam India Festival, van 12 tot en met 30 november. Op internationaal vlak zijn de fotografen ook actief; momenteel hangt werk in de befaamde OPERA GALLERY in Singapore en wordt Pure India uitgebracht in het buitenland.

EINDE PERSBERICHT