NCRV

Themakanaal Geloven

Want elk graf heeft zân verhaal

Vrijdag 15 augustus

15.00 en 21.00 uur

Special in verband met Indië-Herdenking

Op vrijdag 15 augustus is in het kader van de Indië-Herdenking op NCRV-themakanaal Geloven de documentaire Want elk graf heeft zân verhaal te zien. De documentaire bevat beelden die niet eerder vertoond werden op de Nederlandse tv.

Want elk graf heeft zân verhaal toont de indrukwekkende geschiedenis van slachtoffers van de Japanse bezetting in de jaren â40. Nabestaanden komen aan het woord die, veelal voor de eerste keer, het graf bezoeken van iemand die hen zeer dierbaar is. Zo volgt documentairemaakster Pia van der Molen onder andere Wim Ritmeester. Hij bezoekt samen met zijn drie zonen het graf van zijn vader, die hij op 14-jarige leeftijd voor het laatst zag. De verhalen van de nabestaanden geven inzicht in de nog steeds grote emotionele betrokkenheid bij de gebeurtenissen in het toenmalige Nederlands-Indië. De droevige gebeurtenissen van toen blijken nog steeds een enorme impact te hebben op de nabestaanden en zijn nog voelbaar tot in de jongste generatie.

Het themakanaal Geloven is te ontvangen door digitale abonnees van Ziggo (Casema, @Home en Multikabel), Caiway en Delta. Op internet kan de zender bekeken worden via de website http://geloven.ncrv.nl