Ministerie van Financiën

Consultatie wijziging prospectusregime MTF's

empty

nieuwsbericht | 03-07-2008 | Directie Voorlichting

Op dit moment ligt ter consultatie de conceptwijziging van de Vrijstellingsregeling bij de Wet op het financieel toezicht. Om in Nederland dichter aan te sluiten bij de implementatie van de richtlijn prospectus in andere lidstaten wordt voorgesteld een uitzondering in de Vrijstellingsregeling bij de Wet op het financieel toezicht op te nemen. Belanghebbenden kunnen tot en met uiterlijk vrijdag 15 augustus 2008 op de voorgestelde wijziging reageren.

Consultatie wijziging prospectusregime MTF's


Op dit moment ligt ter consultatie de conceptwijziging van de Vrijstellingsregeling bij de Wet op het financieel toezicht.

Als gevolg van een verschillende implementatie van de Europese richtlijn prospectus bestaat in twee gevallen verschil in prospectusplicht voor handelsplatforms (multilaterale handelsfaciliteiten; MTF's) in Nederland in vergelijking met andere lidstaten, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Om in Nederland dichter aan te sluiten bij de implementatie van de richtlijn prospectus in andere lidstaten wordt voorgesteld een uitzondering in de Vrijstellingsregeling bij de Wet op het financieel toezicht op te nemen. Die uitzondering levert een vergelijkbaar resultaat op als in andere lidstaten waardoor een gelijk speelveld ontstaat tussen MTF's uit de verschillende lidstaten.

Belanghebbenden kunnen reageren tot en met uiterlijk vrijdag 15 augustus 2008. Het commentaar wordt gepubliceerd op de website van het ministerie. Indien u daar bezwaar tegen heeft, verzoeken wij u dat in uw reactie te vermelden.

Reacties kunt u mailen naar: Anke Klein (a.p.h.klein@minfin.nl ) of Steven Lourens (s.o.lourens@minfin.nl).

Meer informatie


* Consultatie wijziging prospectusregime MTF's
* Bijlage | 03-07-2008 | PDF bestand, 14.0 kb
* Wijziging Vrijstellingsregeling Wft
* Bijlage | 03-07-2008 | PDF bestand, 23.0 kb