Alphen aan den Rijn

Verdachten bekennen meer inbraken

In de zaak tegen twee verdachten die begin deze maand voor inbraak in een woning aan de Binkhorst waren aangehouden, zijn bekentenissen afgelegd. Volgens de politie zijn hiemee nog twaalf andere woninginbraken opgelost. Deze inbraken werden voor een groot deel in de Sterrenbuurt gepleegd.

Uit de woningen werden met name elektronische apparaten weggenomen. De twee verdachten van 17 en 18 jaar uit Alphen aan den Rijn werden zaterdagavond 2 augustus aangehouden. Ze zijn op dinsdag 5 augustus voorgeleid voor de rechter-commissaris die de in bewaring stelling heeft bevolen.

Oude Wetering Aanhoudingen na diefstal uit boten

De politie heeft woensdagavond 13 augustus na een melding een 29 jarige vrouw uit Wormerveer en twee Amsterdammers van 19 en 20 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een boot. Een getuige belde de politie over de inbraak in jachthaven de Brasem en zag de drie personen in een kleine motorboot wegvaren richting Woubrugge. De politie trof de boot van de verdachten aan in de Hemmen. Daar bleken de verdachten in een tent te zitten waar ze werden aangehouden.

De 19 jarige verdachte heeft inmiddels bekend die avond te hebben ingebroken in twee boten. Uit de boten werden twee autoradio's en een CD-speler gestolen. De politie trof bij de verdachten meer goederen aan die in beslag werden genomen voor onderzoek naar de herkomst. Enkele van deze goederen zijn nu al gekoppeld aan vier aangiften van eerdere inbraken in boten. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij nog meer inbraken in jachthavens rondom het Braassemermeer. De verdachten zijn inverzekeringgesteld.

In de nacht van zondag 10 op maandag 11 augustus werden twaalf boten bij de jachthaven aan de Buddens Hosangweg doorzocht. Uit enkele boten werden goederen gestolen. Meerdere jachthavens rond het Braassemmermeer zijn de laatste weken bezocht door insluipers.