Politie Noord- en Oost Gelderland

Harderwijk- Betrapt op het stelen van lege bierkratten

Een 29-jarige man uit Ermelo is donderdag 14 augustus betrapt op het stelen van lege bierkratten vanuit een supermarkt aan de P.C. Hooftplein in Harderwijk.

Spelende kinderen zagen de man de lege kratten wegnemen. De meisjes waarschuwden de filiaalhouder, waarna laatstgenoemde achter de man aanging en hem staande heeft gehouden op de C. Huygenslaan. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Daar is proces-verbaal opgemaakt.

Ermelo- Oplichting via internet

De politie kreeg donderdag 14 augustus rond 15.10 uur de melding dat een 63-jarige man uit Ermelo was op gelicht via de populaire handelssite Marktplaats.nl.

De man had een Nintendo DS, inclusief zeven spellen voor 90 euro gekocht en betaald. De goederen zijn nooit aangekomen. De verkoper reageerde vervolgens niet meer op e-mailcontact. De politie is een onderzoek begonnen naar de identiteit van de verkoper.

Ermelo- Proces-verbaal voor afbreken antenne politieauto

Een 19-jarige man uit Ermelo heeft in de nacht van donderdag op vrijdag 15 augustus aan de Stationsstraat in Ermelo een proces-verbaal gekregen, voor het afbreken van de antenne van een geparkeerde politieauto.

Dienstdoende politieagenten hielden rond 01.15 uur te voet toezicht, toen één van de agenten zag dat er een man bij de politieauto stond. Toen de man wegfietste, bleek de antenne van de auto te zijn gehaald. De jongen werd aangesproken en had de antenne nog in zijn hand. Hij kreeg een proces-verbaal.

Epe - Meer dan de helft bestuurders te hard in 30km zone

Bij een snelheidscontrole op de Officiersweg in Epe is donderdag 14 augustus een snelheid van 77 km/u gemeten, waar maximaal 30 km/u is toegestaan. Een overschrijding van 47 km/u.

Bij de snelheidscontrole, die in de ochtend in de 30-km zone plaatsvond, werden 314 bestuurders gecontroleerd. Hiervan reden er 183 te hard.

Ermelo- Scooterrijdster door onbekende bestuurder
aangereden

Een 20-jarige vrouw uit Barneveld is donderdagochtend 14 augustus op haar scooter aangereden door een onbekende bestuurder van een personenauto. De aanrijding vond plaats op de Fazantlaan in Ermelo.

De 20-jarige scooterrijdster raakte gewond en de onbekende bestuurder van de auto verliet de plaats van het ongeval. In het ziekenhuis bleek de vrouw een gebroken schouder opgelopen te hebben. De politie is in verband met het onderzoek op zoek naar getuigen van deze aanrijding. Men kan bellen via 0900-8844.

Nunspeet - Grafplaat vernield

De politie is een onderzoek gestart naar de vernieling van een grafplaat op een begraafplaats aan de Eperweg in Nunspeet. De vernieling vond tussen woensdag 08.00 uur en donderdag 14 augustus 13.30 uur plaats.

Een vastgelijmde vaas werd bij het graf losgetrokken. De vaas is stuk en de grafplaat is vernield. Er is een stuk afgebroken en er zitten barsten in de plaat.

De politie is een onderzoek gestart en wil graag in contact komen met getuigen en anderen die iets van de vernieling menen te weten via 0900-8844.


---- --