Alphen aan den Rijn

Aanhoudingen na overval op man

De politie heeft in de maanden mei en augustus vijf verdachten van een overval op een 24-jarige Alphenaar aangehouden. Het betreft twee vrouwen van 19 en 20 jaar en drie mannen van 19, 22 en 25 jaar. De verdachten zijn afkomstig uit Amsterdam.

In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 febuari werd de Alphenaar overvallen door twee mannen. De Alphenaar had een afspraak gemaakt met een vrouw, de 20-jarige verdachte, en trof haar op de Troubadourweg. Zij werd echter vergezeld door twee mannen, die hem vervolgens onder bedreiging van wapens beroofden van een aantal waardevolle voorwerpen, waaronder een mobiele telefoon en een paspoort. Na de beroving zijn de daders weggereden in een auto.

De politie kwam de verdachten op het spoor door verklaringen van de Alphenaar, medeverdachten en getuigen, die deel uitmaken van een uitvoerig recherche-onderzoek.

Drie van de aangehouden verdachten zijn voorgeleid aan de rechter-commissaris. Ten aanzien van twee van hen is voorlopige hechtenis bevolen. Eén van de verdachten die niet is voorgeleid zit in voorlopige hechtenis voor een ander strafbaar feit.

--- einde bericht ---