Politie Noord- en Oost Gelderland

Vorden- Cabine vrachtauto brandt volledig uit

De cabine van een vrachtauto die geparkeerd stond aan de Enkweg in Vorden is in de nacht van donderdag op vrijdag 15 augustus totaal uitgebrand.

Rond 01.50 uur kreeg de politie de melding van de brand in de cabine. De brandweer was snel ter plaatse en bluste de brand. De cabine brandde volledig uit en door de hitte waren alle ramen gesprongen. Vermoedelijk is er sprake van brandstichting. De 33-jarige eigenaar is vrijdagochtend op de hoogte gesteld van de brand in zijn vrachtwagen.

Hengelo (Gld.) / Sinderen / Aalten / Didam / Doetinchem / Varsseveld- Drankrijders betrapt

In de avond en nacht van donderdag op vrijdag 15 augustus zijn tijdens routinecontroles van de politie op verschillende tijdstippen en plaatsen bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol hun auto bestuurden.

Rond 17.50 uur werd een 60-jarige man uit Hengelo op de Varsselseweg in Hengelo aangehouden. Op het politiebureau bleek een promillage van 1,1.

Rond 00.15 werd een 30-jarige man uit Lichtenvoorde op de Keurhosterweg in Sinderen aangehouden. Hij blies op het politiebureau een promillage van 0,7.

Rond 00.20 werd een 20-jarige man uit Winterswijk op de Hofstraat in Aalten aangehouden. Deze beginnend bestuurder blies op het politiebureau een promillage van 0,3.

Rond 00.30 uur werd een 65-jarige man uit Didam op de Wilhelminastraat in Didam aangehouden. Hij blies op het politiebureau 0,7 promille.

Rond 01.50 uur werd een 42-jarige man uit Doetinchem op de Plattenburgstraat in Doetinchem aangehouden. Op het politiebureau bleek een promillage van 0,7.

Rond 03.15 uur werd een 36-jarige man uit Babberich op de Twente Route in Varsseveld aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau bleek een promillage van 1,0.

Alle bestuurders hebben, afhankelijk van hun alcoholpromillage, een proces-verbaal of bekeuring ontvangen.


---- --